Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ (1-7-2010)

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην παρέμβασή της τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

1. Ο αγώνας ενάντια στο ασφαλιστικό – εργασιακό νομοσχέδιο ντροπής, το οποίο μπαίνει στην τελική διαδικασία ψήφισής του στη Βουλή σε εφαρμογή του κατάπτυστου Μνημονίου, υπερακοντίζοντάς το μάλιστα σε πολλά σημεία, είναι για τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και την κοινωνία, η ύψιστη μάχη που δίνεται για να την υπεράσπιση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ενός αιώνα και την αποτροπή της επιστροφής της κοινωνίας μας 100 χρόνια πίσω.
2. Ανεξάρτητα, από την τελική του έκβαση στη Βουλή και την ψήφισή του, και έχοντας ως ζωντανή παρακαταθήκη τους εργατικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, η ΓΣΕΕ πρέπει σε απόλυτο συντονισμό με τις ομοσπονδίες – εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσει, να δώσει συνέχεια και να κλιμακώσει τις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
3. Στην κατεύθυνση αυτή και ως πρώτο βήμα, προτείναμε την Προκήρυξη νέας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την επόμενη Τετάρτη 7 Ιουλίου.
4. Επίσης να υπάρξει άμεσα σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις κλαδικές ομοσπονδίες, προκειμένου να αποφασιστούν νέες μορφές αγώνα και αντίδρασης ενάντια στα μέτρα σε κάθε κλάδο και με στόχο να πολλαπλασιαστούν τα κύματα της εργατικής και κοινωνικής αντίστασης. Άμεση και επιτακτική ανάγκη είναι η σύγκληση συντονιστικής σύσκεψης με τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ, ώστε να υπάρξουν παρατεταμένες και συντονισμένες δράσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
5. Επαναφέραμε τέλος, την πρότασή μας για επιστολή της ΓΣΕΕ προς τους Βουλευτές, στην οποία να επισημαίνεται, ότι με την ατομική τους στάση κατά την ψηφοφορία, δεν μπορούν και ούτε πρέπει να συναινέσουν στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης ούτε στην αντισυνταγματική διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και του ΟΜΕΔ. Η στάση τους αυτή θα κριθεί από τους εργαζόμενους και τους πολίτες αυστηρά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΣΕ

1. Επιμείναμε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για τη διαφύλαξη και κατοχύρωση της ΕΓΣΣΕ, με ικανοποιητικό και ουσιαστικό οικονομικό και θεσμικό περιεχόμενο, πέρα από τις δεσμεύσεις του κατάπτυστου Μνημονίου και ενάντια στην αντιδημοκρατική – αντισυνταγματική κυβερνητική μεθόδευση για πάγωμα μισθών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του ρόλου του ΟΜΕΔ, μεθόδευση που έχει τη στήριξη του μεγάλου εργοδοτικού κεφαλαίου.
2. Η διαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ δεν πρέπει να αποτελεί μια διαδικασία κορυφής, αλλά να συνδεθεί και να συντονιστεί άμεσα με τον αγώνα των όλων των ομοσπονδιών που διεκδικούν τις κλαδικές συλλογικές τους συμβάσεις, διαμορφώνοντας ένα συνολικό μέτωπο υπεράσπισής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής