Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

9/7/2010


Το έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και του Εργατικού Δικαίου, το οποίο επιμελήθηκε η Κυβέρνηση με τη συνδρομή της νεοφιλελεύθερης Τρόικα, ολοκληρώθηκε εχθές 8/7/2010, από 159 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία με το έγκλημα που διέπραξε, γύρισε την κοινωνία 100 χρόνια πίσω, και λειτούργησε εκτός άλλων και ως ο τέλειος «Δούρειος Ίππος» των εργοδοτών, νομοθετώντας πλήρως όλα τα αιτήματά τους από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αυτή η Βουλή, με την απόφαση της πλειοψηφίας, έκανε την Κοινωνία φτωχότερη, με πολύ λιγότερα δικαιώματα, χωρίς κοινωνική προστασία και ελάχιστη ασφάλεια.

Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός συνειδητοποιούν πλήρως ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υπερψήφισε το χθεσινό τερατούργημα, σε καμία περίπτωση δεν είχε την κοινωνική νομιμοποίηση για αυτό. Για τους εργαζόμενους η εξέλιξη αυτή συνιστά πολιτικό και κοινωνικό αδίκημα, το οποίο όχι μόνο δεν παραγράφεται αλλά θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη και τη συνείδησή τους.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν πρόκειται όμως να σταματήσει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Αντίθετα, αυτοί θα πρέπει να συνεχιστούν, να δυναμώσουν και να απλωθούν παντού.

Τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ, πέραν των κεντρικών εκφωνήσεων και της κήρυξης γενικών απεργιών, θα πρέπει από σήμερα να βρεθούν δίπλα στους εργαζόμενους, χώρο με το χώρο, άνθρωπο με άνθρωπο, ενημερώνοντας τους ουσιαστικά για τις δραματικές επιπτώσεις όλων αυτών των ανατροπών, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μαζικό και παρατεταμένο αγώνα διαρκείας που θα καταργήσει τα μέτρα στην πράξη και θα διαμορφώσει επιπλέον μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία με στόχο την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο από το νεοφιλελεύθερο Μηχανισμό Στήριξης.

Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να σειστεί από τους εργαζόμενους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η ΔΕΘ να σημάνει την αντίστροφη μέτρηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους! Η προετοιμασία, η κινητοποίηση και η συμβολή σε αυτήν την κατεύθυνση πέρα από συλλογικό καθήκον αποτελεί και ατομική ευθύνη όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής