Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ – ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΕΧΕΙΑΣ Ή ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/10/2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΟΑΕΔ

«ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ –

ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΕΧΕΙΑΣ Ή ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η σκανδαλώδης και χωρίς προσχήματα πλήρης ικανοποίηση όλων των αιτημάτων της εργοδοσίας και του κεφαλαίου μιας εικοσαετίας, από τη νεοφιλελευθερη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει προηγούμενο σε άλλη πολιτισμένη χώρα. Για την τροίκα που καθοδηγεί την επιχείρηση εξόντωσης των ελλήνων εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, ώστε να να εξυπηρετηθούν Κεφάλαια, Τράπεζες, πιστωτές και κερδοσκόποι είμαστε το «πείραμα» που πρέπει να πετύχει.

Η ταχύτητα και η ωμότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ κατεδαφίζει τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα είναι μνημιώδης. Μέσα σε 10 μόνο μήνες ισοπέδωσε τα πάντα, νομοθετώντας τα εργοδοτικά αιτήματα:

· απελευθέρωσε τις απολύσεις και τις κατέστησε πάμθηνες μειωνοντάς στες στο μισό,

· επέβαλλε την υποχρεωτική εκ περιτροπής εργασίας, της μερικής απασχόλησης και του μερικού μισθού πείνας,

· κατάργησε την ΕΓΣΣΕ για τους νέους, ορίζοντας τον μισθό των 592 €

· ενώ σε λίγο καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις και τους ελάχιστους βασικούς μισθούς.

Αφού λοιπόν αποδιάρθρωσε πλήρως την αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα οι απολύσεις να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας, η ανεργία να αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο και η «φθηνή» εργασία λάστιχο να παίρνει χαρακτηριστικά γενίκευσης, έρχεται τώρα να επιδοτήσει ευθέως τους εργοδότες με πάνω από 1 δις € μέσα από τα προγράμματα ΙΚΑ – ΟΑΕΔ για «κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών και «ανάσχεσης των απολύσεων». Η δε ιδέα, για υγειονομική κάλυψη των ανέργων μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έρχεται να προστεθεί στη συνολική κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και στην «αμερικανοποίηση» του ασφαλιστικού συστήματος.

Ταυτόχρονα όμως με όλα τα παραπάνω η Κυβέρνηση, μειώνει την κοινωνική προστασία των ανέργων, περικόπτοντας κατά 500 εκατ € τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ, σε μια στιγμή που η πραγματική ανεργία θα αγγίξει το 20%. Το προδιαγγεραμένο αποτέλεσμα θα είναι είτε να μειώσει τον αριθμό των επιδοτούμενων ανέργων με θέσπιση εισοδηματικών κριτήριων, είτε να συντομεύσει το χρόνο διάρκειας καταβολής τους. Αύριο θα κυρήξει και στάση πληρωμών στα επιδόματα ανεργίας! Τέλος, οδηγεί το ΙΚΑ σε περαιτέρω ασφυξία με την τρομακτική απώλεια πόρων που θα έχει ως αποτέλεσμα των επιδοτήσεων, ενώ η «φαεινή» λογιστική ιδέα της μείωσης του χρέους του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ μέσω αυτής της επιδότησης, μόνο ως αφελής μπορεί να χαρακτηριστεί!

Όμως η πολιτική «πάρτα όλα» υπέρ των εργοδοτών εκτός από εξόφθαλμα ανάλγητη και ταξική είναι και ατελέσφορη. Τα προγράμματα αυτά, δεν θα ανασχέσουν τις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης καταστροφικής πολιτικής σε συνθήκες βαριάς ύφεσης. Θα αποθρασύνουν ακόμα περισσότερο τους εργοδότες που θα εντείνουν το εκβιαστικόι δίλλημα «μείωση μισθών ή απολύσεις»!

Τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ δεν πρέπει να κάθονται απαθείς. Τώρα να διαμορφωθεί ένα πλειοψηφικό ριζοσπαστικό ρεύμα υπεράσπισης της Εργασίας και αποδέσμευσης της χώρας από τα δεσμά του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής