Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ «ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ» ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πάγια κυβερνητική και πρωθυπουργική τακτική να αναζητά «συνενόχους» (με πρώτους αποδέκτες τα συνδικάτα) στο συντελούμενο έγκλημα εναντίον των εργαζομένων και της οικονομίας, λειτούργησε και σήμερα.

Για μια ακόμα φορά, η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και εμπαιγμού, κάλεσε τους Προέδρους των «κοινωνικών εταίρων» προκειμένου να «δεσμευτούν» για τη δήθεν άμβλυνση των επιπτώσεων της ανεργίας!

Μιας ανεργίας, που η ίδια η Κυβέρνηση εκτίναξε στα ύψη, με τη μνημονιακή πολιτική της βαθιάς ύφεσης, της απελευθέρωσης των απολύσεων, της μείωσης των αποζημιώσεων, της πλήρους κατεδάφισης των προστατευτικών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και της νεοφιλελεύθερης αποδιάρθρωσης της αγοράς εργασίας, στην κατεύθυνση της απόλυτης ευελιξίας.

Η «άμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων της ανεργίας» που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο, από την απευθείας επιδότηση των εργοδοτών και του Κεφαλαίου με προγράμματα ύψους 2,3 δις € για ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Την ίδια στιγμή, με την πραγματική ανεργία να σκαρφαλώνει στο 20%, η Κυβέρνηση περικόπτει κατά 500 εκατ. € από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος δεν θα μπορεί να καλύψει τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας.

Στο σκηνικό αυτό, η ηγεσία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά επιλέγει να παρουσιάζεται ως υποστηρικτής της απαράδεκτης κυβερνητικής προσπάθειας και ακροατής εξαγγελιών νεοφιλελευθέρων κυβερνητικών πολιτικών προκειμένου να εμφανιστεί στην κοινωνία μια επίπλαστη «κοινωνική συναίνεση»

Η στάση αυτή έρχεται να προστεθεί στις προσπάθειες άμβλυνσης και στρογγυλέματος των κατευθύνσεων της Διοίκησης της ΓΣΕΕ μετά από κάθε συνεδρίαση.

Ο δρόμος αυτός είναι όχι μόνο ατελέσφορος αλλά κυρίως επικίνδυνος γιατί υπονομεύει ακόμα περισσότερο το κύρος και την αξιοπιστία των συνδικάτων.

Τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να είναι ούτε παρατηρητές, ούτε ακροατές, ούτε χειροκροτητές της πιο βάρβαρης νεοφιλελεύθερης ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι. Αυτό που απαιτείται είναι η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού ριζοσπαστικού ρεύματος μέσα στα συνδικάτα, που θα οργανώσει αποτελεσματικά τις αντιστάσεις και τους εργατικούς αγώνες και οι οποίοι θα ανατρέψουν μνημόνια και αντεργατικές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής