Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Συνεχίζουμε τον αγώνα


ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Οι εκλογές τέλειωσαν, όχι όμως οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες, όπως ελπίζουν οι εργοδότες, διάφοροι πολιτικο-οικονομικοί παράγοντες και ΜΜΕ, καλώντας μας να βοηθήσουμε την «εθνική προσπάθεια».
 

Στη λαϊκή συνείδηση και στη λαϊκή ετυμηγορία τα Μνημόνια και οι καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας καταδικάστηκαν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα παρακολουθούν με προσοχή τη συγκρότηση της Κυβέρνησης, θα παρακολουθήσουν, όμως με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι και το 1,5 εκατ. ανέργων ήδη βιώνουν μια καθημερινή κόλαση που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, ως αποτέλεσμα της λαίλαπας του Μνημονίου.

Οι μειώσεις των μισθών, οι μειώσεις των συντάξεων, η εφαρμογή του πλαισίου που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις και τους κατώτερους μισθούς, τα νέα φορολογικά χαράτσια, οι απολύσεις και η εργασιακή ζούγκλα δεν εξαφανίστηκαν.
Το αντίθετο: εντείνονται και γενικεύονται.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει υποχρέωση και καθήκον μέσα στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του και να οργανώσει τις αντιστάσεις των εργαζομένων το επόμενο διάστημα, ώστε να ανατραπεί όλο το αντεργατικό μνημονιακό πλαίσιο, να επανέλθουν οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις.

Η Ομοσπονδία μας, εκφράζοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνας της μαζί, με όλα τα σωματεία για την οριστική ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας

Θα αντισταθούμε στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία.
-  Θα αγωνιστούμε για την υπογραφή αξιοπρεπών ΣΣΕ, απέναντι σε μια επιθετική εργοδοσία που ζητά μειώσεις μισθών από 15-30% και κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος
-  Θα δώσουμε το παρόν μαζί με τα όλα συνδικάτα σε κάθε μάχη, σε κάθε αγώνα, σε κάθε κινητοποίηση, που θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα.
-  Θα συμβάλουμε ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ενότητα στη δράση και ο μέγιστος δυνατός αποτελεσματικός συντονισμός των συνδικάτων από τη βάση μέχρι την κορυφή.

Οι εργοδότες, το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και όλοι όσοι τους στηρίζουν θα πρέπει να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν ότι, η επόμενη μέρα είναι και θα είναι διαφορετική

ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ - ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ
20-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής