Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙΥΕ ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ)
30/5/2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙΥΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) μετά τη χθεσινή άκρως αιφνιδιαστική, εκβιαστική και αντεργατική ενέργεια της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ να καλέσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν  ατομικές  συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών 12%, επισείοντας ταυτόχρονα την απειλή απόλυσής τους, προχώρησε σήμερα σε παρέμβαση προς τη Διοίκηση της Εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.
Κατά την παρέμβαση επισημάναμε και απαιτήσαμε τα εξής:  

·        Η ενέργεια της εταιρείας, είναι εντελώς παράνομη και καταχρηστική, από τη στιγμή που η εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ως μέλος του ΣΕΛΠΕ  έχει ρητή υποχρέωση εφαρμογής της από 9/1/2012 ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Π.Κ. 2/26-1-2012) μεταξύ της ΟΙΥΕ και του ΣΕΛΠΕ. Η συγκεκριμένη σύμβαση ναι μεν έχει καταγγελθεί από τον ΣΕΛΠΕ στις 20/4/2012, πλην όμως αυτή τη στιγμή διανύει το τρίμηνο της επέκτασης το οποίο και λήγει στις 20/7/2012. Συνεπώς, είναι παράνομη οιαδήποτε προσπάθεια μη εφαρμογής της ΣΣΕ και η επιβολή ατομικών συμβάσεων για μείωση μισθού.

·        Οι πρακτικές που χρησιμοποίησε η εταιρεία και τα διευθυντικά της στελέχη προκειμένου να επιβάλουν τις αποφάσεις τους (αιφνιδιασμός εργαζομένων, εκβιασμοί, απειλές, διακίνηση ταυτόχρονα με την ατομική σύμβαση και τροποποιητικής καταγγελίας (απόλυση), συνιστούν μια άκρως επιθετική, εχθρική και εκδικητική κίνηση σε βάρος των εργαζομένων της εταιρείας, την οποία δεν αποδεχόμαστε και θα αντισταθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.

·        Η Διοίκηση της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ οφείλει πρώτα από όλα, χωρίς αιφνιδιασμούς και εκβιασμούς, να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους και την ΟΙΥΕ και να μην προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια.  

·        Ζητήσαμε να παγώσει τώρα κάθε προσπάθεια επιβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας, να αποσυρθούν οι μειώσεις αποδοχών και καλέσαμε τη διοίκηση σε απευθείας συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων και την ΟΙΥΕ.

Για όλα αυτά αναμένουμε την απάντηση της Διοίκησης, την οποία και θα ανακοινώσουμε άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους μέσω των καταστημάτων της εταιρείας. 

Παράλληλα, η Ομοσπονδία μας ζήτησε με έγγραφη και τηλεφωνική επικοινωνία, την επείγουσα σύγκληση τριμερούς κεντρικής σύσκεψης στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Υπηρεσιακού Υπουργού κ. Α. Ρουπακιώτη, η οποία αναμένουμε να πραγματοποιηθεί εντός των ημερών.    

Τέλος, η ΟΙΥΕ έκανε διάβημα διαμαρτυρίας και προς τον ΣΕΛΠΕ, ζητώντας να τιμήσει την υπόσταση και την υπογραφή του στη ΣΣΕ, να παρέμβει προς τη Διοίκηση της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και να ζητήσει να αποσυρθούν οι ατομικές συμβάσεις και η μείωση των μισθών.

Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους να  μην υπογράψουν ούτε την  ατομική σύμβαση εργασίας ούτε την τροποποιητική καταγγελία και  να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία, ώστε από κοινού να οργανώσουμε (δεδομένης και της μη ύπαρξης επιχειρησιακού σωματείου) το συντομότερο δυνατό τη συλλογική μας αντίδραση, με συνάντηση στα γραφεία της ΟΙΥΕ (που θα ανακοινώσουμε άμεσα) και πρώτη κίνηση αντίδρασης,  την αγωνιστική  κινητοποίηση όλων των εργαζομένων κατά την ημέρα που το Υπουργείο θα μας προσδιορίσει τη σύγκληση της τριμερούς σύσκεψης. 


Για την ΟΙΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής