Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Μόνο η άμεση κατάργηση του Μνημονίου και η αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων μπορεί να είναι συμβατή με τη λαϊκή ετυμηγορία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
14/5/2012
 
Μία μόλις εβδομάδα μετά τη σαφή και με συντριπτική πλειοψηφία λαϊκή απονομιμοποίηση του κατάπτυστου Μνημονίου που πρόλαβαν και επέβαλλαν οι πρόθυμοι κυβερνητικοί συνέταιροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σήμερα ήρθε η στιγμή να εφαρμοστούν οι πιο σκληρές αντεργατικές του διατάξεις, που αφορούν τη βίαια λήξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 

Ούτε η χούντα δεν θα τολμούσε να θεσμοθετήσει το τερατούργημα του Ν. 4046/2012 και της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Νο 6) αλλά και την ακόμα πιο τερατώδη Ερμηνευτική Εγκύκλιο του Υπουργού Εργασίας, που υπερβαίνει ακόμα και το ίδιο το Μνημόνιο, της οποίας μαζική χρήση αρχίζουν να κάνουν οι εργοδότες, ώστε να επιβάλλουν από σήμερα και σε πολλές περιπτώσεις εντελώς παράνομα, ατομικές συμβάσεις ντροπής και ένδειας.

Για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα είναι εντελώς αδιανόητο να εφαρμοστεί το πιο αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο, 9 μόλις ημέρες μετά τη λαϊκή ετυμηγορία που διέλυσε το Μνημόνιο.

Ένα θεσμικό πλαίσιο, που δεν έχει υπάρξει ούτε στα πιο αυταρχικά δικτατορικά καθεστώτα και το οποίο δεν αφορά απλώς μειώσεις μισθών, αλλά καταστρέφει κάθε μηχανισμό συλλογικών ρυθμίσεων για τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για την πιο βίαια κατάργηση του συνόλου της ελάχιστης συλλογικής προστασίας και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Αν για την ΠΑΣΚΕ – ΓΣΕΕ, το διακύβευμα αυτής της περιόδου είναι η συντήρησή και αναπαραγωγή της μέσα σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα της ακινησίας και της αφωνίας, για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα το πραγματικό διακύβευμα είναι να οργανώσουν την αντίσταση της εργατικής τάξης απέναντι στα απεχθή αποτελέσματα των Μνημονιακών πολιτικών και να απαιτήσουν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να εναρμονιστούν με τη λαϊκή ετυμηγορία, να καταργήσουν τον κατάπτυστο Ν. 4046/12 αποκαθιστώντας άμεσα τις συλλογικές συμβάσεις.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συντονίσουν με μαζικό και ενωτικό τρόπο τους αγώνες και τη δράση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής