Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

8 Σεπτέμβρη 2012: Εργατικές-Λαϊκές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΘ
 
Η τρικομματική Κυβέρνηση του Μνημονίου εντείνει την αντιλαϊκή της πολιτική κατ΄ επιταγή της Τρόικας και των δανειστών. Προχωρά χωρίς καθυστερήσεις και προσχήματα μέσα στο καλοκαίρι σε νέα κατεδάφιση μισθών, συντάξεων, του κοινωνικού κράτους, μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, κλείσιμο Δημόσιων οργανισμών, νέες περικοπές στους κοινωνικούς τομείς της Υγείας και παιδείας και σε γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τα νέα μέτρα σοκ του Μνημονίου οδηγούν μαθηματικά σε οικονομικό και κοινωνικό κραχ, στη γενίκευση της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Το φθινόπωρο αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα θερμό.
 
Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε σε ένα νέο κύκλο μεγάλων κινητοποιήσεων που θα βάζουν τους εργαζόμενους και το λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο και θα δρομολογούν εξελίξεις με στόχο την ανατροπή του Μνημονίου προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση προετοιμάζεται για να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη νέων συντονισμένων, ταξικών, ενωτικών εργατικών αγώνων με πολιτικά χαρακτηριστικά που θα έχουν διάρκεια και αντοχή, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη.

Οι εργατικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στις 8/9/2012, πρέπει να αποτελέσουν μέγιστο πολιτικό γεγονός και να δώσουν το μήνυμα της αντίστασης και της αντεπίθεσης του λαϊκού παράγοντα και των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της εγχώριας τρόικας.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε τη δουλειά μας και κινητοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, επιχειρούμε μια νέα επανεκκίνηση, με στόχο την οργανωμένη δράση και παρέμβαση του εργατικού κινήματος.

-Θέτουμε στα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων (πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) το ζήτημα της συμμετοχής στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ, με στόχο την έγκαιρη λήψη απόφασης. Ζητάμε την έκδοση ανακοίνωσης για τη ΔΕΘ, την οργάνωση περιοδειών με στόχο, όσο το δυνατόν πιο μαζικής μετακίνησης και συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

-Συνεχίζουμε και αυτοτελώς σε έναν πολύπλευρο σχεδιασμό για την οργάνωση περιοδειών, παρεμβάσεων και επισκέψεων σε εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές, που έχουν ξεκινήσει από τις 20 Αυγούστου.

-Επικοινωνούμε με τη Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης (τηλ. 210 8202112 και 210 8202287 και στην ΑΔΕΔΥ 2131616955-6) για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, (καλό είναι αυτό να γίνει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου) ώστε να οργανωθεί έγκαιρα η μετακίνηση των δυνάμεών μας στη Θεσσαλονίκη.

Για την καλύτερη προετοιμασία των περιοδειών θα εκδοθεί ανακοίνωση της παράταξης, που μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής