Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων να πάρει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας

Η τρόικα επανήλθε δριμύτερη με την σκληρή ατζέντα των εργοδοτών και με «διαπραγματευτή» το «σωτήρα» Υπουργό Εργασίας, είναι πλέον έτοιμο και το πακέτο των εργασιακών που διαλύει οριστικά το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, βάζει την κυβέρνηση να νομοθετεί τον κατώτατο μισθό, καταργεί τριετίες, το πενθήμερο 40ωρο και γενικά διαγράφει και τα τελευταία ψήγματα μισθολογικής και εργασιακής προστασίας των εργαζομένων.

Πρόκειται για την πιο βαθιά ταξική παρέμβαση υπέρ των εργοδοτών καθ' όλη τη διάρκεια της μνημονιακής τριετίας, αποστερώντας από τον μισθό ακόμα και αυτόν τον βιοποριστικό του χαρακτήρα και με τον τρόπο αυτό εγγυάται την κερδοφορία του κεφαλαίου ακόμα και στις περιόδους ύφεσης.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν, ούτε πρόκειται να δεχθούν μοιρολατρικά και ως δεδομένα τα νέα σκληρά μέτρα, που θα επιβάλλουν Τρόικα και εργοδότες και δήθεν διαπραγματεύεται η τρικομματική συγκυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής.
Για να σταματήσουμε όλη αυτή τη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, δεν αρκούν χαμηλής έντασης διαμαρτυρίες και απλές εκφωνήσεις διαφωνίας.
Οι εργαζόμενοι αρχίζουν και κατανοούν ότι πρόκειται περί ενός σκληρού και πρωτόγνωρου ταξικού πολέμου.
Κατά τη σημερινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ το συμπέρασμα ήταν ότι οφείλουμε να οργανώσουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις και απεργιακούς αγώνες, με συνεκτικό σχέδιο, με επιμονή, με διάρκεια και με κοινωνικές συμμαχίες, ικανές να ανατρέψουν συνολικά σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο το νεοφιλελευθέρου Μνημόνιο της εξαθλίωσης.
Θέλουμε την κοινωνία και τους εργαζόμενους στους δρόμους της νικηφόρας αντίστασης και της διεκδίκησης ενός εναλλακτικού σχεδίου, που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την έξοδο του λαού μας από την φτώχεια και την εξαθλίωση, που μας ετοιμάζουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής