Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΚΕΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα 22/11/2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΚΕΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ, με αιχμή το Κατάστημα Κηφισού παρά τις απειλές και την τρομοκράτηση της εργοδοσίας, που απειλούν με απολύσεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους.

Η κινητοποίηση συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη 22 Νοέμβρη, με πανελλαδική στάση εργασίας του επιχειρησιακού σωματείου, αλλά και την Παρασκευή – Σάββατο 23 & 24 Νοέμβρη με 48ωρη Απεργία.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα καταστήματα της ΙΚΕΑ δεν πρέπει να φοβηθούν.

Πρέπει να απεργήσουν με αποφασιστικότητα παντού και να στηρίξουν ταυτόχρονα τον αγώνα των συναδέλφων τους στο Κατάστημα στον Κηφισό, που επί 3 ημέρες δείχνουν το δρόμο της αγωνιστικής αντίστασης απέναντι σε μια επιθετική εργοδοσία, που δεν σέβεται τους υπαλλήλους της.  

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αδικαιολογήτως απόντες από την εργασία τους και καλό είναι η εταιρεία να μην συνεχίζει ούτε τις εκβιαστικές τακτικές, ούτε τις απειλές. Επίσης, καλό θα ήταν να αποσύρει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που παράνομα έστησε με εργαζόμενους άλλης επιχείρηση του Ομίλου.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ  ΕΝΟΤΗΤΑ.
Η Ομοσπονδία μας, ως δευτεροβάθμιο όργανο μαζί με το σύνολο του σ.κ. δεν θα αποδεχθεί καμία απόλυση και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και τον τελευταίο εργαζόμενο.

Και αυτό γιατί, ο  αγώνας των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ είναι ένας νόμιμος και δίκαιος αγώνας.
Η ΟΙΥΕ χαιρετίζει τα σωματεία εργαζομένων και όλες τις συλλογικότητες που έμπρακτα στηρίζουν τους εργαζόμενους και καλεί τα σωματεία-μέλη της, ταεργατικά κέντρα και τις Ομοσπονδίες να εκδώσουν ψηφίσματα αλληλεγγύης.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία μας, να δώσουν σήμερα 22/11 και ώρα 5.00 μ.μ. την πρώτη μαζική αγωνιστική παρουσία έξω από το στο Κατάστημα ΙΚΕΑ στον Κηφισό (Λ. Κηφισού 96-98, Αιγάλεω – Εμπορικό Συγκρότημα RIVER WEST), και την Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Νοέμβρη.  

Καλούμε τους καταναλωτές να σεβαστούν και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων και να δείξουν την αλληλεγγύη τους.
Κανείς εργαζόμενος μόνος του. Κανείς εργαζόμενος με μισθό πείνας και εξαθλίωσης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής