Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΕΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΡΛΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
20-11-2012

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΕΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΡΛΗΣ

Τα αρπαχτικά του κερδοφόρου κεφαλαίου σε καιρό κρίσης
εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους

Η πρωτοφανής κρίση, η βαθιά ύφεση και η ανεξέλεγκτη ανεργία μαζί με το ξήλωμα του συνόλου του εργοδοτικού δικαίου των διαδοχικών Κυβερνήσεων των Μνημονίων της εξαθλίωσης, αποδυκενίονται εν τέλει «δώρο θεού» για τους μεγάλους και κερδοφόρους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως ο γνωστός όμιλος Φουρλή, που έχει τα καταστήματα ΙΚΕΑ.
Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά και αποφασιστικά το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων σε συντονισμό με τους δανειστές και τους εργοδότες.
Οι εργοδότες αποθρασύνονται ακόμα παραπάνω με το Μνημονιο ΙΙΙ, το οποίο βάζει οριστική ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις, διευκολύνει τις γρήγορες και φθηνές απολύσεις, νομοθετεί τη βάρβαρη κατάργηση της ΕΓΣΣΕ.
Τα ΙΚΕΑ ήδη επιδιώκουν να εφαρμόσουν τη βάρβαρη μείωση των μισθών των εργαζομένων. Χρησιμοποιούν ως βασικό εργαλείο την επιβολή εκβιαστικών ατομικών συμβάσεων. Οι στυγνοί εκβιασμοί, η κατατρομοκράτηση και συστηματικός εκφοβισμός πάντα με το όπλο της απειλής απόλυσης χρησιμοποιούνται, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της κερδοφορίας τους εντός της ύφεσης που για αυτές η κρίση αποδυκνείεται ως η απόλυτη «χρυσοτόκος όρνιθα» για την ενίσχυση της κερφδοφορίας τους.
Τα ΙΚΕΑ και ο Ομιλος Φουρλή δεν είναι μια τυχαία περίπτωση
Παρουσιάζουν συνεχόμενη και σημαντική κερδοφορία καθόλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Εχουν αυξήσει εντυπωσιακά τις πωλήσεις, ενώ τα μερίδια της αγοράς τους αυξάνονται εντυπωσιακά, αφού ανταγωνίστριες εταιρείες στον χώρο του επίπλου – οικιακού εξοπλισμού κλείνουν η μία μετά την άλλη.
Στηρίζουμε τον αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων, που αντιστέκονται στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και στην κατατρομοκράτηση.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην αντίστασή τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές, να σταθούν δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων και όλοι μαζί να συμπαρασταθούμε με την αγωνιστική παρουσία μας έξω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ, στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.
Στην Αθήνα καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πλαισιώσουν την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου στο:
Κατάστημα Κηφισού:
Λ. Κηφισού 96-98,
Αιγάλεω
Εμπορικό Συγκρότημα RIVER WEST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής