Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ): 24ωρη ΠΑΝΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΑθήνα, 17/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ OIYE
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
24ωρη ΠΑΝΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στο καταστροφικό, για τον κλάδο και τους εργαζόμενους, άνοιγμα των καταστημάτων τις  Κυριακές.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση  της ΟΙΥΕ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Εμπόριο και την Κυριακή 2.11.2014, ημέρα κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων, βάσει του Ν. 4177/2013.
Επίσης, η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης – διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 7.11.2014, ημέρα οριστικής εκδίκασης στο ΣτΕ  της κοινής προσφυγής εργαζομένων και εργοδοτών για απαγόρευση της πιλοτικής λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές του έτους (52).
Τέλος, αποφασίστηκε, η ΟΙΥΕ να καλέσει τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα (εμπορικούς συλλόγους, εμποροβιοτέχνες), αλλά και τις επιχειρήσεις, να στηρίξουν την απεργία στις 2.11.2014, κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά, καθώς και να πλαισιώσουν την κινητοποίηση μας στις 7.11.2014 στο ΣτΕ.
Η μέχρι στιγμής εμπειρία από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων με τεκμηριωμένα στοιχεία αποδεικνύει ότι:
      Ø  Πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις,
     Ø  Ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών,
     Ø  Δημιουργεί λουκέτα και ανεργία,
    Ø  Αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά και τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή.
Ο τόπος της απεργιακής συγκέντρωσης και των κινητοποιήσεων, θα ανακοινωθούν σύντομα.
Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ένταση και επιμονή για την υπεράσπιση και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής - Αργίας.
Το αίτημά μας παραμένει πάντα αναλλοίωτο και επίκαιρο!

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
 Ούτε 52 – Ούτε 7: καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!
 
Για την ΟΙΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής