Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ & ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(10/10/2014)



Μετά από 9 μήνες συνεχούς απραξίας και απουσίας, η πλειοψηφική ομάδα της ΓΣΕΕ κάτω από την πίεση που της ασκήθηκε και τα εκρηκτικά προβλήματα των εργαζομένων, αναγκάστηκε επιτέλους να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Διοίκησής της Συνομοσπονδίας.
Όμως, για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (πρωτοστατούσης της ΠΑΣΚΕ) απέδειξε ότι θέλει μια εργατική Συνομοσπονδία με γραφειοκρατική διαχείριση των πραγμάτων και αναπαραγωγή των κατεστημένων δομών, της λειτουργίας της και των στελεχών της.
Για μια ακόμα φορά κατά τη συνεδρίαση αποδείχτηκε ότι θέλουν μια ΓΣΕΕ που στην κορυφή της ατζέντας της θα είναι ο κοινωνικός εταιρισμός και ο διάλογος, μια ΓΣΕΕ που δε θα ασκεί τον κορυφαίο συντονιστικό της ρόλο στην κατεύθυνση της οργάνωσης ενός συνεκτικού σχεδίου αγωνιστικής αντίστασης του συνόλου των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και όλων όσων έχουν καταστραφεί από την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική (συνταξιούχοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι).
Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για έναν πολύμορφο αγώνα, που θα έχει τα χαρακτηριστικά της διάρκειας, της αντοχής και της μαζικότητας, απέναντι στη νέα μνημονιακή επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα και οι συντάξεις, στην ανελέητη φορολεηλασία που συντελείται σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό, στη διάλυση των ΣΣΕ & των εργασιακών δικαιωμάτων, στις μαζικές απολύσεις, στις προσπάθειες κατάργησης των απεργιών και αποδυνάμωσης του σ.κ.
Στην απαξίωση των συνδικάτων και των αγώνων βοηθά αντικειμενικά και η τακτική του ΠΑΜΕ, που για μια ακόμα φορά αποφάσισε να κινηθεί αποκλειστικά και μόνο γύρω από τον εαυτό του, διοργανώνοντας τα δικά του ξεχωριστά παραταξιακά συλλαλητήρια, ακυρώνοντας στην πράξη την ανάγκη της ενότητας στη δράση, αποδυναμώνοντας το ίδιο το εργατικό κίνημα και μάλιστα σε μια στιγμή ο μνημονιακός πόλος ολοκληρώνει την κοινωνική καταστροφή.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, άσκησαν εντονότατη κριτική στην πλειοψηφική ομάδα της ΓΣΕΕ, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση όχι μόνο των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, αλλά και της ίδιας της θεσμικής λειτουργίας της Συνομοσπονδίας. Για αυτό και απαιτήσαμε τη τακτική συνεδρίαση των οργάνων και την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας της οργάνωσης.
Η κατάθεση ενός ακόμα φορομπηχτικού, αντιλαϊκού και κοινωνικά ανάλγητου κρατικού μνημονιακού προϋπολογισμού νέων περικοπών σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, μαζί με τη συνεχιζόμενη υλοποίηση των τροϊκανών προαπαιτούμενων μέτρων στο εργασιακό, το ασφαλιστικό και στο φορολογικό, διαμορφώνουν τις συνθήκες μιας νέα κόλασης που θα βιώσουν οι εργαζόμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα.
·         Στο πλαίσιο αυτό, προτείναμε να ξεκινήσει από σήμερα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ένα πολύμορφο Πανελλαδικό Πρόγραμμα Δράσης με ενημέρωση  των εργαζομένων και επισκέψεις της ΓΣΕΕ σε εργασιακούς χώρους, την πραγματοποίηση επιμέρους Αγωνιστικών δράσεων που θα συνδυάζουν κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια και που θα κορυφωθούν και με τη Γενική Απεργία στα μέσα Νοέμβρη.
·         Ζητήσαμε να υπάρξουν τουλάχιστον 3-4 περιφερειακές συσκέψεις με Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, για την έγκαιρη οργάνωση του αγώνα.
·         Απαιτήσαμε να υπάρξει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις ο αναγκαίος συντονισμός με τα συνδικάτα του Δημοσίου (ΑΔΕΔΥ) και η διαμόρφωση ενός κοινού αγωνιστικού πλαισίου.
·         Υποστηρίξαμε τη διαμόρφωση ενός κοινού αγωνιστικού πλαισίου δράσης με την ΑΔΕΔΥ και όλα τα συνδικάτα, που θα περιλαμβάνει εκτός άλλων: α) την πλήρη επαναφορά του εργατικού δικαίου, των μισθών και των ΣΣΕ, β) την ανατροπή της άδικης και ταξικής σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων φορολόγησης, γ) τη διαγραφή των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας, δ) την υπεράσπιση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος, δ) το σταμάτημα των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την απόσυρση του συστήματος αξιολόγησης και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στο δημόσιο, ε) την ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, στ) την επανακαθιέρωση της Κυριακής – Αργίας.
·         Προτείναμε από σήμερα κιόλας, η ΓΣΕΕ να ξεκινήσει επαφές με τις οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των επιστημονικών οργανώσεων και φορέων αλλά και με τους συνταξιούχους, που και αυτοί πλήττονται από τη δυσβάσταχτη φορολογία –ΕΝΦΙΑ, τα κόκκινα δάνεια, τα συνεχή λουκέτα, το βάθεμα της ύφεσης και από κοινού να οργανώσουμε κοινωνικά συμμαχικά σχήματα, με κοινά αιτήματα, και συμμετοχή σε κοινές δράσεις.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ θα δώσουμε τη μάχη της Γενικής Απεργίας μέσα στους εργασιακούς χώρους, τα σωματεία, τα δευτεροβάθμια όργανα, μέσα στις γειτονιές και στην κοινωνία. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Δεν θέλουμε άλλη μια απεργία – τουφεκιά.
Μέσα από το πρόγραμμα δράσης, που θα το απαιτήσουμε και από την Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, θέλουμε η Γενική Απεργία να καταστεί δυνατό πολιτικό γεγονός, που θα δρομολογήσει την ανατροπή όλων αυτών των αντεργατικών πολιτικών.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής