Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21/10/2008: ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ



Την κρίση να πληρώσουν το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες.

Ζούμε μια περίοδο μεγάλων διαψεύσεων ιδεολογημάτων και πρακτικών όπως είναι ο νεοφιλελευθερισμός, η λατρεία του ιδιωτικού και οι απελευθερωμένες αγορές.

Ζούμε μια περίοδο μεγάλων κόλπων, όπου οι κυβερνήσεις φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, κοινωνικοποιώντας τα χρέη των τραπεζών και των επενδυτικών οργανισμών.

Ζούμε μια περίοδο μεγάλων αποκαλύψεων των ευθυνών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συνήργησαν στην αναπαραγωγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που είναι για τη χώρα μας η αιτία των σημερινών καταστροφικών εξελίξεων.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2009 μεταφέρει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, περιορίζει αφάνταστα τις κοινωνικές δαπάνες, αποδιαρθρώνει τις δημόσιες επιχειρήσεις, οδηγεί στην ύφεση με τον δραστικό περιορισμό των δημοσίων επενδύσεων.
Η Κυβέρνηση και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο επιχειρούν την κρίση να την μεταφέρουν στις πλάτες των εργαζομένων, για να διασώσουν τα κέρδη των τραπεζών και του κεφαλαίου

Απαιτείται να δοθεί μάχη για να ανακουφιστούν άμεσα οι εργαζόμενοι από τις συνέπειες της κρίσης, με την ενίσχυση του εισοδήματός τους, την μείωση της φορολογίας, τη στήριξη της απασχόλησης, την άρση των συνεπειών της υπερχρέωσης τους στις τράπεζες.

Αγωνιζόμαστε για:
· Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Άμεση νομοθετική παρέμβαση για διόρθωση του κατώτερου μισθού και επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής συλλογικής Σύμβασης, Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο με 1300 κατώτερο βασικό μισθό.
· Ανατροπή των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων των νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
· Σταθερές εργασιακές σχέσεις, με 7ωρο, πενθήμερο.
· Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, φοροελαφρύνσεις για τους εργαζόμενους.
· Απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης των Δημόσιων οργανισμών.
· Γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η απεργία της 21 Οκτώβρη πρέπει να είναι ένα πρώτο μαζικό και αποφασιστικό βήμα για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής. Οι συμβιβασμοί και οι διαχωριστικές κινήσεις δεν έχουν θέση σε αυτό τον αγώνα. Μπορούμε με τον αγώνα μας να αποτρέψουμε τα αντεργατικά μέτρα που έρχονται. Μπορούμε να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις, να απαιτήσουμε μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ: ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ - ΩΡΑ 11.00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής