Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ…

ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟ ΛΑΟ

Τις τελευταίες ημέρες παίζεται ένα απίθανο παιχνίδι υποκρισίας και εμπαιγμού των εργαζομένων.
Οι υπεύθυνοι για την εφαρμογή στη χώρα μας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των ανάλγητων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, κάνουν τις αθώες περιστερές, παριστάνουν τους ανήξερους.

Η κυβέρνηση αντί να φροντίζει για τα θύματα της κρίσης, φροντίζει για τους θύτες. Με πρόσχημα τη στήριξη της οικονομίας μέσω των τραπεζών δίνει 28 δις, στις τράπεζες.

Το σίγουρο είναι ότι οι τράπεζες θα ενθυλακώσουν αυτές τις προνομιακές παροχές και θα κάνουν αυτό που έκαναν πάντα…Θα ληστεύουν το λαό.

Η αυξητική τάση των επιτοκίων και το κλείσιμο της στρόφιγγας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η απαίτηση των 7 τραπεζών που πιέζουν τον ΟΕΚ για επαναδιαπραγμάτευση σε πιο υψηλή βάση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, η προσφυγή τους για την κατάργηση της ΣΣΕ των τραπεζοϋπαλλήλων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση ετοιμάζει για τους εργαζόμενους αποσπασματικά μέτρα-ασπιρίνες τα οποία θα είναι σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών που υπάρχουν.
Να σταματήσει ΤΩΡΑ ο εμπαιγμός.

Σήμερα απαιτείται γενναία αύξηση στον κατώτερο μισθό, στο επίδομα ανεργίας στις κατώτερες συντάξεις και ουσιώδη μέτρα στήριξης της απασχόλησης και των εργατικών δικαιωμάτων.

Επιμένουμε ώστε άμεσα με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί διορθωτική αύξηση κατά 200 € μηνιαίως το 2008 και 100 € επιπρόσθετα το 2009, ώστε σταδιακά ο κατώτερος μισθός να φτάσει τα 1300 €.
· Να δοθεί ουσιαστική επιδότηση για τη θέρμανση.
· Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης. Καθιέρωση εργατικού τιμαρίθμου. Δραστικός έλεγχος των τιμών.
· Να δοθεί κάρτα απεριορίστων διαδρομών στους εργαζόμενους
· Να τεθούν πρόσθετοι και δραστικοί περιορισμοί στις απολύσεις. Να αυξηθεί το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στους τομείς παιδείας, υγείας, πρόνοιας, προστασίας περιβάλλοντος.
· Το επίδομα ανεργίας αφού αυξηθεί ουσιαστικά να χορηγείται για 2 τουλάχιστον χρόνια.
· Να αποκατασταθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να ενισχυθεί το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
· Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση και το πρόγραμμα συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα.
· Να κοινωνικοποιηθεί με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο ο τομέας των τραπεζών, της κοινής ωφέλειας και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων.
· Να αλλάξουν οι όροι αποπληρωμής και να μειωθούν τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια των εργαζομένων. Σταμάτημα των κατασχέσεων. Ουσιαστική στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.
· Περισσότερους φόρους στους πλούσιους. Φορολογικές ελαφρύνσεις στους εργαζόμενους.
Να καταργηθεί το σύμφωνο σταθερότητας, η στρατηγική της Λισαβόνας και να αποτραπεί η ψήφιση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συζήτηση για διεύρυνση της ευελιξίας, για απόδοση των επιδομάτων ανεργίας στους εργοδότες, για προσωρινές ρυθμίσεις που είναι ατελέσφορες.
Το νεοφιλελευθερισμό δε θα τον πληρώσουν δύο φορές οι εργαζόμενοι δηλαδή, και στην άνοδο και στην κρίση του.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σ’ αυτή τη κρίσιμη φάση πρέπει να σταματήσουν τα μεγάλα διαλλείματα σιωπής και να μπουν μπροστά και να οργανώσουν την αντεπίθεση του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο νεοφιλελευθερισμός δέχεται μεγάλη κρίση, αλλά δεν το βάζει κάτω. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής