Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΚΚΕ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ
ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Η πρωτοφανής ενέργεια στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να εισβάλουν με το έτσι θέλω στην αίθουσα όπου διεξάγονταν οι αρχαιρεσίες του συνδικάτου ιματισμού Θεσσαλονίκης και να διακόψουν με βία και προπηλακισμούς τη διαδικασία, συνιστά τραμπουκισμό και κατάφωρα αντιδημοκρατική πρακτική από κάθε άποψη. Η κατάσταση αυτή δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα δεύτερη ημέρα των εκλογών.
Δεν είναι μόνο ότι οι «συνδικαλιστές» αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με το συγκεκριμένο σωματείο, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι επικεφαλής της απαράδεκτης αυτής ενέργειας ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου και ο αστυνομικός συνοδείας της. Είναι και η ψευδολογία περί νόθευσης για ένα σωματείο με πεντακάθαρα μητρώα, ένα σωματείο με ουσιαστική δράση και μεγάλη επιρροή στον χώρο της Θεσσαλονίκης.
Ο στόχος τους προφανής: Να εμποδίσουν τη μαζικότητα των αρχαιρεσιών, να πλήξουν στελέχη τα οποία ανέπτυξαν σημαντικές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για τον συντονισμό δράσης των σωματείων του Λαναρά στη βόρεια Ελλάδα, να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τους νόθους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών ιματισμού και δέρματος.

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Πάει πολύ οι «επιστήμονες» στη νοθεία των εκλογών σε κλαδικά σωματεία, που ελέγχουν, οι μάστορες στις διπλοψηφίες, αυτοί που και με τη δική τους ψήφο έβαλαν να ψηφίσουν οι νόθοι αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ στο πρόσφατο συνέδριό της, αυτοί που παρουσιάζουν μητρώα σωματείων μόνο με ονόματα χωρίς κανένα άλλο στοιχείο (ΟΕΚΙΔΕ), που εμφανίζουν απίθανα νούμερα συμμετοχής σε περιοχές που πλήττονται (ΕΚ Θεσσαλίας), που έχουν βάλει στην κάλπη ροδάκια και την γυρίζουν από γιαπί σε γιαπί, όπως γίνεται αυτές τις μέρες στο συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας, να παρουσιάζονται ως θεματοφύλακες του αδιάβλητου των εκλογών. Πάει πολύ αυτοί που αποκλείουν εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τα συνδικάτα ως παραρτήματα του ΚΚΕ, που διασπούν το κίνημα, που χειροδικούν απέναντι σε άλλους συνδικαλιστές, να παίζουν τον ρόλο τιμητή της δημοκρατίας στα συνδικάτα.
Αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και την δράση της αριστεράς. Αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πόσο επιζήμια για το κίνημα είναι η λογική: ότι δεν ελέγχω προσπαθώ να το καταστρέψω.
Καλούμε την ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να πάρει σαφή θέση και να καταδικάσει παρόμοια περιστατικά.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιματισμό της Θεσσαλονίκης να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν το σωματείο τους.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη να απομονώσει αυτές τις πρακτικές που βιάζουν την θέληση των εργαζομένων και αμαυρώνουν την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής