Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Καμία έκπτωση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καμία έκπτωση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δεν έχει καμία εξουσιοδότηση και δεν μπορεί να προσυπογράψει, ούτε μυστικά, ούτε επίσημα καμία συμφωνία, η οποία θα θεσμοθετεί τη μείωση των μισθών μέσω επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Μια τέτοια ρύθμιση, ακόμα και αν προβλέπει περιορισμένο χρονικό διάστημα εφαρμογής (2 έτη) και έχει ως δήθεν αντάλλαγμα την απαγόρευση απολύσεων, ουσιαστικά αποτελεί την «κερκόπορτα» για τη συνολική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ σήμερα και της ΕΓΣΣΕ αύριο.

“Οι ρυθμίσεις” αυτές όταν μάλιστα υλοποιούνται σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου η μόνη ρυθμιστική αρχή είναι η αγορά, λειτουργούν στην πράξη ως ωμοί εκβιασμοί σε βάρος των εργαζομένων χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις. Και αυτό γιατί η ελάφρυνση του κόστους για τις επιχειρήσεις μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη των μειωμένων πια λόγω μνημονίου αποζημιώσεων για τις απολύσεις, μετά από το τέλος της ισχύος των επιχειρησιακών ΣΣΕ που θα έχουν υπογράψει τα συνδικάτα.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί μαθηματικά στη γενίκευση των ατομικών εργασιακών σχέσεων με μισθούς ελεημοσύνης για τους εργαζόμενους και οδηγεί σε μια αγορά εργασίας - ζούγκλα, πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών που αρχίζει να υλοποιείται με τις ευλογίες της Τρόικας και την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής