Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΟΛΙΣΘΗΡΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ -ΠΑΣΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

10/12/2010

ΣΕ ΟΛΙΣΘΗΡΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ -ΠΑΣΚΕ

Η νεοφιλελεύθερη Μνημονιακή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πάνω στο άγχος της να εκτελέσει άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες τις επιταγές της Τρόικας και του ΣΕΒ για τη βίαια μείωση των μισθών των εργαζομένων μέσα από την εξάρθρωση των κλαδικών ΣΣΕ και την υπερίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των επιχειρησιακών ΣΣΕ», αλλά και τη διάλυση των ΔΕΚΟ μέσω της κατάργησης κάθε μισθολογικού και εργασιακού δικαιώματος, ολισθαίνει σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Οι μάσκες του κοινωνικού διαλόγου κατέρρευσαν εντός ολίγων ημερών, και η κατάθεση των νομοσχεδίων για τις ΣΣΕ και ΔΕΚΟ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο. Αυτή η Κυβέρνηση είναι πλέον επικίνδυνη για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Το δυστύχημα είναι ότι στην προσπάθεια αυτή, βρίσκει πρόθυμους συμμάχους στο πρόσωπο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ – ΠΑΣΚΕ, η οποία επιμένει παρά την καθολική κατακραυγή να είναι διαθέσιμος συνομιλητής σε όλα τα επίπεδα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ – ΠΑΣΚΕ, φαίνεται ότι ζει σε συνθήκες θερμοκηπίου, δεν ακούει το κοινωνικό βουητό και συνεχίζει να χαριεντίζεται με Κυβέρνηση και εργοδότες, χωρίς καν να δείχνει ότι καταλαβαίνει τα καταστροφικά αποτελέσματα της Μνημονιακής λαίλαπας. Αντ΄ αυτού, επιλέγει να δείξει την «σκληρότητά» και την «αγωνιστικότητά» της απέναντι στην ηγεσία της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αρνούμενη να δει και να αντιμετωπίσει τον πραγματικό εχθρό των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής