Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Καμιά νομιμοποίηση στην Κυβέρνηση Παπαδήμου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
3/1/2012

Η αυριανή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη ΓΣΕΕ αποτελεί, μέσω του γνωστού επικοινωνιακού τρικ, μια εμφανή προσπάθεια να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση διαλόγου και συναίνεσης με την κοινωνία, ελπίζοντας έτσι, ότι θα προχωρήσει χωρίς τις μέγιστες δυνατές αντιστάσεις, ο οδοστρωτήρας των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Όμως, η Κυβέρνηση Παπαδήμου ήδη έχει απονομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, η οποία έχει συνειδητοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι σχηματίστηκε για να συνεχίσει με νέα εργολαβία, το καταστροφικό έργο της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Η κυβέρνηση αυτή, αποτελεί άλλωστε ένα εργαστηριακό προϊόν μιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, της οποίας στρατηγικός στόχος είναι να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη ολοκλήρωση της νεοφιλελεύθερης κοινωνικής ισοπέδωσης.
Τα συνδικάτα πρέπει να παραμείνουν σταθερά προσηλωμένα στο αίτημα της πλήρους απαλλαγής από τα δεσμά του Μνημονίου και της Κυβέρνησης που το εφαρμόζει, ως το πρώτο αναγκαίο βήμα για μια προοδευτική δημοκρατική έξοδο από την καπιταλιστική κρίση.
Τα συνδικάτα δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της εξόδου από το Ευρώ και την Ευρώπη, να μην ανεχθούν καμία νέα θυσία και να εντείνουν τον αγώνα τους για τη διαγραφή του χρέους, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη γενναία αναδιανομή του πλούτου.
Από την αυριανή συνάντηση όχι μόνο δεν πρόκειται να προκύψει καμία λύση, αντίθετα θα επιχειρήσει να θέσει σε δημόσια συζήτηση την οριστική κατάργηση των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού, που αποτελούν από τα «ιερά και τα όσια» της εργατικής τάξης.
Η μοναδική συζήτηση που μπορεί να γίνει, είναι αυτή της συνολικής αντιπαράθεσης και αντίστασης με τις κυβερνητικές πολιτικές και τον αντεργατικό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι εργοδότες, εκεί όπου ζουν, εργάζονται και αναπνέουν οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής