Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μια διαφορετική απεργία με τις ιστορικές αγωνιστικές παραδόσεις και αρχές της εργατικής τάξης στο προσκήνιο


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17-1-2012

24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 
Η σημερινή 24ωρη Παναττική Απεργία και η μαζική συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος,  ήταν μια διαφορετική και ελπιδοφόρα απεργία.
Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας από μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα,  ήταν παρών, μαζί με τα σωματεία του και όλους όσους εξακολουθούν με επιμονή και διάρκεια, να αγωνίζονται για την ανατροπή της εργασιακής νεοφιλελεύθερης ζούγκλας που επιχειρούν Κυβέρνηση – Τρόικα – Εργοδότες.
Οι θεμελιώδεις ιστορικές παραδόσεις της εργατικής τάξης: αυτές της συλλογικής δράσης, της αγωνιστικής διεκδίκησης, της αλληλεγγύγης kai της ενότητας ήταν σήμερα παρούσες και ζωντανές, με τη μαζική συμμετοχή πολλών και διαφορετικών εργαζομένων, σωματείων και συλλογικοτήτων από πολλούς εργασιακούς χώρους.  
Σε αυτή την απεργιακή συγκέντρωση  αυτοί που μίλησαν και μετέφεραν ένα αγωνιστικό και αλληλέγγυο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ήταν οι εργαζόμενοι του ALTER, της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS, της ΑΛΕΞ ΠΑΚ, της ALAPIS, της NOTOS GALLERIES, του ΙΓΜΕ, του ΩΝΑΣΕΙΟΥ, του ΕΡΡΙΚΟΥ ΝΤΥΝΑΝ  
 Οι εκβιασμοί της Κυβέρνησης – Τρόικας και εργοδοτών ΣΕΒ,  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, εφόσον απέναντί τους έχουν μια εργατική τάξη που αγωνίζεται, δεν σκύβει το κεφάλι και δεν μπαίνει στο ψευτοδίλημμα της χρεοκοπίας και της εξόδου από το Ευρώ και την Ευρωζώνη. 
Οι εργαζόμενοι και ο λαϊκός παράγοντας με την απεργία τους και τη συμμετοχή τους σήμερα ανοίγουν ένα νέο κύκλο δυναμικής παρέμβασης. Οι εργαζόμενες τάξεις παλεύουν και αντιστέκονται  στην σκληρή επίθεση που δέχονται και μπορούν να προβάλλουν ως ηγεμονική δύναμη της ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της οικονομίας. 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση επαναφέρει την πρότασή της για Γενική Απεργία το 1ο Δεκαήμερο του Φλεβάρη και καλούμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να εγκαταλείψει την τακτική των διαδοχικών υποχωρήσεων αλλά να εγκαταλειφθεί και κάθε τακτική που βάζει διαχωριστικές γραμμές και εν τέλει συνιστά μια παράλογη και καταστροφική πρακτική,  σε βάρος της δυναμικής του κινήματος και της αναγκαίας αλληλεγγύης ανάμεσα στο σύνολο των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής