Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΣΕΒ - ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
4/1/2012
 
Η τρικομματική Κυβέρνηση Παπαδήμου, έχοντας αναλάβει εργολαβικά την εφαρμογή των απαιτήσεων  της Τρόικας και των δανειστών, σήμερα έδρασε με περίσσευμα πολιτικού κυνισμού και ως «αγγελιοφόρος» του νέου αναβαθμισμένου και  εντεινόμενου εκβιασμού μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Χρησιμοποιώντας παλιά εργαλεία από το χθες, επιδόθηκε και πάλι σε νέους τρομοκρατικούς εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους, θέτοντας το δίλλημα:
ή αποδέχεσθε την κατάργηση του κατώτατου μισθού ασφαλείας, την κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, το πάγωμα της αύξησης της ωρίμανσης της ΕΓΣΣΕ, την πλήρη ελαστικοποίηση τω ν εργασιακών σχέσεων ή  σε αντίθετη περίπτωση,  αναλαμβάνετε την ευθύνη για την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας!.
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας, δεν αποκλείει  ακόμα και τη νομοθετική παρέμβαση για τα παραπάνω θέματα,  διευκρίνισε δε, ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» εκ μέρους της Κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.
Οι σημερινοί ισχυρισμοί της Κυβέρνησης Παπαδήμου, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εφαρμογή με κάθε τρόπο όλου του αντεργατικού σχεδίου που έχουν συλλάβει Τρόικα και μεγαλοεργοδότες. 
 Κατά συνέπεια, οι σημερινές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους εργοδότες και τη ΓΣΕΕ, άνοιξαν επί της ουσίας με ανοιχτό και δημόσιο τρόπο, όλες τις πόρτες και όλα τα παράθυρα για την κατάργηση και του τελευταίου εργατικού οχυρού, αυτού της ΕΓΣΣΕ. 
Πρόσχημα για μια ακόμα φορά ήταν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, στο όνομα της οποίας πρέπει να σαρωθούν τα πάντα στην αγορά εργασίας, από μισθούς έως κανονιστικές ρυθμίσεις. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας προβάλλεται για μια ακόμα φορά ως το απόλυτο θαυματουργό φάρμακο για τη διάσωση της χώρας, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά (και από τις δικές τους μελέτες), ότι το εργατικό κόστος είναι ο τελευταίος στη σειρά παράγοντας που προσδιορίζει το επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Διαφορετικά το Μπαγκλαντές θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.       
Μάλιστα ο ΣΕΒ σε ρόλο επισπεύδοντος και σε απόλυτο συγχρονισμό με Τρόικα και Κυβέρνηση, ήδη απέστειλε πρόσκληση με την ιδία ατζέντα,  για  συνάντηση με τη ΓΣΕΕ στις 9 Φλεβάρη!
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτε να χάσουν, ώστε να  υποκύψουν στους νέους ωμούς εκβιασμούς  και στην τρομοκρατία της εξόδου από το Ευρώ και την Ευρώπη. Αντίθετα έχουν καθήκον  να εντείνουν τον αγώνα τους για τη διαγραφή του χρέους, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη γενναία αναδιανομή του πλούτου σε όφελος του κόσμου της Εργασίας.
Απέναντι σε αυτήν, την μνημονιακά μεθοδευμένη ολοκλήρωση του κοινωνικού ολοκαυτώματος, η μόνη πειστική εναλλακτική λύση είναι η οργάνωση του αγώνα για τη συνολική πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση και ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής