Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ- ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ


Η Αυτόνομη Παρέμβαση εδώ και καιρό πιέζει ώστε η ΓΣΕΕ να αναλάβει απεργιακές πρωτοβουλίες και να εγκαταλείψει την πρακτική της αδράνειας και της ταξικής συνεργασίας, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση οξύνει στο έπακρο τα κοινωνικά προβλήματα.

Είχαμε διατυπώσει την πρόταση για περιφερειακές κινητοποιήσεις και απεργία στις 23 Μάρτη.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. παρά τη διαφορετική μας άποψη, υποστηρίξαμε τελικά την απεργία της 2 Απρίλη, ως μια προσπάθεια επαναφοράς της ΓΣΕΕ στους αγώνες, με την προϋπόθεση σκληρής προετοιμασίας σε νομαρχιακό επίπεδο, της συνεννόησης με την ΑΔΕΔΥ για κοινή δράση και ενός πλαισίου πρωτοβουλιών δράσης μέχρι την απεργία.

Το πλαίσιο αιτημάτων θεωρούμε ότι πρέπει να προτάσσει τα ζητήματα της προστασίας της εργασίας και της απόκρουσης των απολύσεων, της ενίσχυσης μισθών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, της κατάργησης της ανασφάλιστης και της επισφαλούς εργασίας, την αναβάθμιση των δικαιωμάτων και του δημοσίου χώρου.

Η απεργία αυτή πρέπει να είναι η κορύφωση μιας μεγάλης δραστηριότητας. Πρέπει να δώσει το ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να πληρώσουν για μια ακόμη φορά την οικονομική κρίση για την οποία άλλοι ευθύνονται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία αυτή της απεργίας, να προχωρήσουν σε μαζικές διαδικασίες, συζητήσεις, γενικές συνελεύσεις, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στις αντεργατικές πολιτικές που για μια ακόμη φορά επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους.


ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
1. Ανάδειξη και προώθηση των αιτημάτων-διεκδικήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις και τους αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση –Κόμματα – Υπουργεία – Εργοδότες) επικοινωνιακή καμπάνια, περιφερειακές συσκέψεις, εξορμήσεις στους χώρους εργασίας.

2. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 με αιτήματα:
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΠΩΛΥΣΕΩΝ – ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ

3. Ημερίδα - σύσκεψη στον Πύργο Ηλείας με τη Νομαρχιακή, Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Τοπικούς Φορείς, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/3/2009 με θέμα: «Αναπτυξιακή πρόταση για την Νοτιοδυτική Ελλάδα και ειδικότερα τον Νομό Ηλείας».

4. Την ημέρα της γυναίκας 8 ΜΑΡΤΗ, πρωτοβουλίες και δράσεις της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων, στους εξής άξονες:
- Διεκδίκηση σταθερής εργασίας και καμπάνια για τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας (καθαρισμός, φύλαξη, κ.λπ), σύμφωνα με την μελέτη – πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
- Άδειες Μητρότητας και ουσιαστική προστασία της γυναίκας. Απόκρουση της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.
5. Στις 21 ΜΑΡΤΗ ημέρα κατά του ρατσισμού, συμμετοχή στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης για τους Μετανάστες, στο ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ.

6. Πανελλαδική ημερίδα στις 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ για την καταπολέμηση της ακρίβειας και το καταναλωτικό κίνημα των εργαζομένων με την συμμετοχή και των Εργατικών Κέντρων.

7. Την εργατική Πρωτομαγιά (1η ΜΑΗ) συλλαλητήρια και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία των Τοπικών Εργατικών Κέντρων, στις οποίες θα συμμετέχουν και τα μέλη Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής