Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΑΓΩΝΑΣ - ΟΧΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
18/2/2009

ΑΓΩΝΑΣ ΟΧΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ



Όπως αναμέναμε και γι’ αυτό δε συμμετείχαμε, η σημερινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες λειτούργησε ως μια θεατρική παράσταση αποπροσανατολισμού και εργασιακής ειρήνης, κάτι που διακαώς επιθυμούν και η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Οι εργοδότες καταφέρνουν τελικά να περάσουν επικοινωνιακά το μήνυμα, ότι θύτες και θύματα είμαστε στην ίδια θέση, ότι εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν κοινό συμφέρον.
Δεν κοστίζει τίποτε στον ΣΕΒ και στους μεγαλοεργοδότες, να υποβάλλουν κοινά αιτήματα με την ΓΣΕΕ προς την κυβέρνηση, αρκεί να μην βάζουν ούτε δεκάρα από τη τσέπη τους. Ούτε γάτα ούτε ζημιά δηλαδή. Ότι κέρδισαν- κέρδισαν, τώρα στα δύσκολα να κοινωνικοποιήσουμε τη ζημιά μας είναι το σλόγκαν τους και η ΓΣΕΕ τους διευκολύνει αφάνταστα με τη στάση της.
Η ΓΣΕΕ οφείλει άμεσα να εγκαταλείψει αυτή την τακτική και να οργανώσει έναν απεργιακό αγώνα με συνέπεια και συνέχεια, με καθαρούς στόχους και προς την κυβέρνηση και προς τούς εργοδότες. Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι υπεύθυνοι και όσοι κέρδισαν και όχι οι εργαζόμενοι άμεσα ή έμμεσα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Όσο δεν κάνει αυτή την επιλογή η ΓΣΕΕ, θα συμβάλει στο κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, θα καθίσταται όλο και πιο αναξιόπιστη στα μάτια των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής