Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ - ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ




ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ
ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

· ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
· ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

· ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
· ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

1.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ (22/2-18/3) και 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23/3

Ζητάμε άμεσα από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα (ΓΣΕΕ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ) να δραστηριοποιηθεί και να δώσει αγωνιστική διέξοδο και κουράγιο στους εργαζόμενους. Να σπάσει ο φόβος και η αδράνεια. Να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση των εργαζομένων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Α/ έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε επίπεδο περιφέρειας, 3ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε περιφέρεια στις παρακάτω ημερομηνίες και συγκεντρώσεις σε κάθε πρωτεύουσα νομού.

ΚΡΗΤΗ 22/2, ΑΤΤΙΚΗ (Συγκέντρωση μαζί με την ΑΔΕΔΥ) 25/2 , ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ –ΕΥΒΟΙΑ 26/2, Β. ΑΙΓΑΙΟ 4/3, Ν. ΑΙΓΑΙΟ 4/3, ΑΝ. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ 5/3, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 6/3, ΗΠΕΙΡΟΣ 10/3, ΘΕΣΣΑΛΙΑ 11/3, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 12/3, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 13/3, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 17/3, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 18/3

Κλιμάκια της ΓΣΕΕ και ομοσπονδιών μεταβαίνουν από την προηγούμενη μέρα σε κάθε νομό. Διοργανώνονται Γενικές συνελεύσεις, περιοδείες σε μαζικούς χώρους και συνεντεύξεις τύπου.

Β/ 24ωρη απεργία στις 23-3-2009

2.- Η κρίση και οι συνέπειες της έρχονται και προστίθενται μέρα με τη μέρα πιο βαριά στις πλάτες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση επιμένει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την ίδια λογική. Οι εργοδότες εκβιάζουν και αξιοποιούν προσχηματικά πολλές φορές την κρίση σε όφελος τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι των πιέσεων προς τους εργαζόμενους.

Ήδη σε πάρα πολλές βιομηχανικές ζώνες, σε χώρους εργασίας οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, η μείωση του χρόνου εργασίας και αμοιβής, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και πολλές φορές η απλήρωτη εργασία, οι υποχρεωτικές άδειες, γίνονται σιγά-σιγά καθεστώς.

Θέλουν να περάσουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνηγορούν σ’ αυτή την κατάσταση. Η μεν ΝΔ γιατί δε θέλει να δυσαρεστήσει τους εργοδότες, το δε ΠΑΣΟΚ με παρεμφερή αντίληψη και διότι τα παραπέμπει όλα στην υποτιθέμενη δική του διακυβέρνηση.
Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ μέσω της αδράνειας δυστυχώς για μια φορά σιγοντάρει αυτή τη λογική. Εάν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν κινηθεί τώρα αναρωτιέται κανείς πότε θα το κάνει. Αύριο που θα είναι αργά, που θα κάνει χρόνια για να σηκωθεί το κίνημα;

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Ότι δε κατάφερε ο νεοφιλελευθερισμός να το κάνει την περίοδο της ανόδου του, προσπαθεί να το κάνει τώρα στην περίοδο της κρίσης του.

3/ Τα κεντρικά αιτήματα του αγώνα πρέπει να είναι:

Α) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

· Απαγόρευση των μαζικών απολύσεων για μια διετία.
· Απαγόρευση ατομικών απολύσεων σε κάθε επιχείρηση η οποία είναι κερδοφόρα ή έχει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο επιδοτηθεί.
· Διπλασιασμός της αποζημίωσης απόλυσης και εξίσωση της αποζημίωσης των εργατοτεχνιτών με αυτή των υπαλλήλων.
· Ακύρωση των διατάξεων των νόμων που επιτρέπουν την μετατροπή της σταθερής εργασίας σε μερική η εκ περιτροπής εργασία.
· Κάλυψη όλων των αναγκών στον κοινωνικό τομέα και στην προστασία του περιβάλλοντος.
· Ενισχυμένα προγράμματα ανέγερσης κατοικιών από τον ΟΕΚ με τη συνδρομή κρατικών κονδυλίων.
· Διαχειριστικός και εργατικός έλεγχος σε επιχειρήσεις.

Β) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

· Αύξηση κατά 300 € του κατώτερου μισθού με νομοθετική ρύθμιση, καθώς και των κατώτερων συντάξεων.
· Επίδομα ανεργίας ίσο με το 80% του μισθού για όσο διάστημα είναι κάποιος άνεργος. Ειδικό βοήθημα ανεργίας για τους νέους μέχρι 29 ετών που θέλουν και δεν μπορούν να μπουν στην παραγωγή.
· Διπλασιασμός επιδόματος τέκνων μέσα από τον ΟΑΕΔ.
· Σημαντική αύξηση του χορηγούμενου επιδόματος ενοικίου.
· Καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Γ/ Κατάργηση εργολαβιών στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με εξασφάλιση σταθερής εργασίας στο προσωπικό των εργολάβων. Αυστηρές ρήτρες σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων στις αναλήψεις εργολαβιών στον ιδιωτικό τομέα. Συνευθύνη άμεσου-εμέσου εργοδότη.
Κατάργηση των ανασφάλιστων stage, της ενοικίασης εργαζομένων και των δελτίων παροχής υπηρεσιών στην περίπτωση εξηρτημένης εργασίας και εξασφάλιση της σταθερής εργασίας όσων εργάζονται με αυτή τη μορφή.
· Ανασυγκρότηση και ουσιαστική ενίσχυση των επιθεωρήσεων εργασίας και απόδοση αρμοδιότητας εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας. Προστασία από την απόλυση των εργαζόμενων που καταγγέλλουν την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Η διεκδίκηση μας συνδυάζεται με την απαίτηση μας να αλλάξει ριζικά το πρότυπο ανάπτυξης σε αντιπαράθεση με το νεοφιλελευθερισμό που έχει την ευθύνη για την δραματική έξαρση των ανισοτήτων και της εκμετάλλευσης και κατά συνέπεια για την οικονομική κρίση. Όχι στα κέρδη των λίγων-το όφελος για την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής