Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ -ΟΧΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
17/2/2009
ΑΠΕΡΓΙΑ -ΟΧΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ο κος πρωθυπουργός ζητά αυτοσυγκράτηση και επιμένει στην νεοσυντηρητική πολιτική που μας έφερε, ως συνέχεια των πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στο σημερινό χάλι. Υπόσχεται επιπρόσθετα ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης στις ασφαλιστικές εταιρίες. Ο κος Προβόπουλος έχοντας σαν ευαγγέλιο τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυνικά και απροκάλυπτα ζητά νέες θυσίες από τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες βάζουν ήδη στην προκρούστεια κλίνη θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα και ζητούν και άλλα.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η οποία δυστυχώς συναντά την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ σε κατάσταση λήθαργου, πραγματοποιείται, με ευθύνη της ίδιας, η αυριανή συνάντηση με τους εργοδότες. Θεωρούμε αυτή την συνάντηση που γίνεται με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ ως μέγα λάθος ουσιαστικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα και γι’ αυτό δεν συμμετέχουμε.

Αυτό που χρειαζόταν πρώτον ήταν να κλείσει ο κύκλος των επαφών με την κυβέρνηση, με την άσκηση ισχυρής πίεσης προς αυτήν για να ληφθούν επείγοντα μέτρα. Και κυρίως να καταργηθεί άμεσα η δυνατότητα των εργοδοτών να μετατρέπουν τη σταθερή εργασία σε εκ περιτροπής και μερική εργασία, που τους προσφέρει το νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να μπει φραγμός στις απολύσεις.

Δεύτερο είναι ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο έδαφος μιας πραγματικότητας, όπου πλείστοι όσοι επιχειρηματίες εφαρμόζουν ήδη το αντεργατικό μέτρο της περικοπής ωρών εργασίας και αποδοχών με τις ευλογίες φυσικά του ΣΕΒ.

Τρίτο και κυριότερο είναι ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε ένα απόλυτο κενό αγωνιστικής δράσης, που συνηγορεί στο κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας που επιβάλλουν κυβέρνηση και εργοδότες.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα είχαν νόημα πιθανά διμερείς επαφές, με τους μικρούς εργοδότες, όχι όμως αυτής της μορφής ο διάλογος, που μάλιστα επενδύεται με τον χαρακτήρα της σύνεσης, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ με την επιστολή της, με την οποία η ΓΣΕΕ αυτοπαγιδεύεται σ ένα κλίμα αποπροσανατολισμού και συναίνεσης με αντεργατικές πολιτικές.

Η ΓΣΕΕ οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε ενωτικούς και καλά προετοιμασμένους αγώνες.
Η πρόταση μας για περιφερειακές κινητοποιήσεις οι οποίες θα απολήγουν σε 24ωρη απεργία στις 23 Μάρτη, είναι επίκαιρη και απόλυτα αναγκαία στην υλοποίηση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής