Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4/1/2010

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αγωνία της να παρουσιάσει έργο στο μέτωπο της ανεργίας, ωθείται σε λύσεις που έχουν αποδειχθεί τουλάχιστον ατελέσφορες και αναποτελεσματικές,
Το μέτρο, που προωθεί η κυβέρνηση για την 4ετή επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργοδότες για να κάνουν προσλήψεις, επαναφέρει με παραλλαγή την παλαιότερη πρόταση του Γ. Παπανδρέου στο Λαύριο πριν από 5 χρόνια, όπου πρότεινε την 4ετή απασχόληση των νέων χωρίς ασφάλιση.

Τη στιγμή που στη χώρα μας, ο εφιάλτης της ανεργίας αποκτά μαζικές διαστάσεις, ξεπερνώντας τα 762.000 εγγεγραμμένα άτομα, η λύση που προτείνει η κυβέρνηση, μόλις και μετά βίας και για μια χρονική στιγμή μπορεί να υπάρξει μια οριακή άμβλυνση του προβλήματος ή και το χειρότερο μπορεί να έχουμε μια ηλιακή μετατόπιση της ανεργίας σε μεγαλύτερες ηλικίες και μάλιστα με υψηλό κόστος. Κόστος που θα επωμιστεί ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι, για να συνεχίσουν οι εργοδότες να βρίσκουν δεκανίκι σε επιδοματικές κρατικές πολιτικές, με πρόσχημα τη δήθεν δημιουργία ή διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τέτοιου είδους μέτρα, όπου κι αν εφαρμόστηκαν όχι μόνο δεν έφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην αύξηση της απασχόλησης, αλλά αντίθετα λειτούργησαν υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης της προσωρινής και ελαστικής εργασίας και απ’ την άλλη δημιουργούν ένα ακόμα κεκτημένο, όπου η κοινωνία θα πρέπει εσαεί να χρηματοδοτεί τους εργοδότες.

Το πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές επιδοματικές πολιτικές. Αντιμετωπίζεται με ένα ριζικά διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα πραγματικής ανάπτυξης, βασισμένο στις εκτεταμένες δημόσιες επενδύσεις, στη βιώσιμη ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στην ενίσχυση του κοινωνικού τομέα με δημιουργία μαζικών θέσεων εργασίας, μακριά από την υποδούλωση που επιβάλλει το Κεφάλαιο μέσα από το Σύμφωνο Σταθερότητας, σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής