Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Προκαλεί αρνητική εντύπωση για μια ακόμη φορά η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να επιλέγει χαμηλούς τόνους, παρότι οι εργαζόμενοι βιώνουν μια από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων πολλών χρόνων.
Ενώ αποφασίστηκε, απ’ την ίδια πλειοψηφία η σύγκληση της διοίκησης μέσα σε αυτή την εβδομάδα για προκήρυξη απεργίας, αυτή αναβλήθηκε με το επιχείρημα να προηγηθεί η νέα συνάντηση με τους εργοδότες για τη Σύμβαση Εργασίας.
Ενώ δεν υπάρχει «δεδηλωμένη» για την συμμετοχή στον λεγόμενο κοινωνικό διάλογο για το ασφαλιστικό και οδεύουμε σε οριστική διαμόρφωση θέσης της κυβέρνησης, ενώ ήδη στο πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης έχει προδιαγραφεί το μοντέλο ιδιωτικοποιημένης ασφάλισης και οι βδομαδιάτικες συναντήσεις της επιτροπής κοινωνικού διαλόγου χρησιμεύουν μόνο σαν βήμα για να εκφωνούνται οι δηλώσεις του Υπουργού εργασίας, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απλά παρακολουθεί.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτή την κατάσταση. Καλούμε ,έστω, και τώρα, τη ΓΣΕΕ να κινηθεί με διαφορετικές ταχύτητες και να αντιστοιχηθεί σ’ αυτή τη δύσκολη και σύνθετη περίοδο με τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους.
Δεσμευόμαστε ότι, όσο περνά από το χέρι μας, δεν θα επιτρέψουμε να μονιμοποιηθεί ούτε η ακινησία ούτε να εξελιχθεί η ΓΣΕΕ σε παρατηρητή των εξελίξεων.
Καλούμε όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις να απαιτήσουν από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής