Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Δήλωση Γιώργου Γαβρίλη, Αν. Προέδρου ΓΣΕΕ για τις εξαγγελίες του Υπ Εργασίας

Ποιο είναι το πραγματικό γεγονός και ποιο είναι το παιχνίδι, όταν σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, τη μια μέρα δεν υπάρχει σάλιο για τους εργαζόμενους και την άλλη βρίσκονται περίπου 1 δις ευρώ με τους ίδιους πάντα αποδέκτες.

Η κυβέρνηση με τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας με τα μέτρα που ανακοίνωσε δείχνει να λειτουργεί ως «βαστάζος» των εργοδοτών.

Επιμένει με πολιτικά εργαλεία παλαιάς κοπής ξανά και ξανά να στηρίζει απλόχερα τους εργοδότες με επιδοματικές κρατικές πολιτικές με πρόσχημα τη δήθεν δημιουργία και διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τέτοια μέτρα, όπου κι αν εφαρμόστηκαν, δεν προκύπτει από πουθενά είτε από εμπειρία είτε από κάποιο στοιχείο είτε από έρευνα, ότι είναι μέτρα ικανά για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Αυτή η εμμονή στις αδιέξοδες «ενεργητικές» νεοφιλελεύθερες πολιτικές απασχόλησης γίνεται σε μια στιγμή μάλιστα που απαιτείται η γενναία και εκτεταμένη κοινωνική προστασία του συνόλου των ανέργων.

Το πρόβλημα της ανεργίας και οι εφιαλτικές διαστάσεις που παίρνει δεν αντιμετωπίζονται με χαριστικές επιδοματικές πολιτικές, που στην καλύτερη περίπτωση ανακυκλώνουν τις θέσεις εργασίας και γενικεύουν το μοντέλο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Αντίθετα χρειάζεται ένα ριζικό διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα πραγματικής ανάπτυξης βασισμένο στην αύξηση των δημοσίων δαπανών, στην αναδιάρθρωση κλάδων, στη βιώσιμη ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, στην ενίσχυση του κοινωνικού τομέα, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη τόνωση της ζήτησης και τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής