Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ





Η σχεδιαζόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφιση νόμου για υλοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών αποτελεί νέα επίθεση εναντίον των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα των γυναικών αλλά και πλήρη διάψευση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν τις προθέσεις της κυβέρνησης, που με άλλοθι την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανατρέπουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μετατρέπουν τον χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνικό σε επαγγελματικό, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και οδηγούν ουσιαστικά τα ασφαλιστικά ταμεία σε πλήρη κατάρρευση.

Αποκαλύπτουν επίσης και τις κρυφές δεσμεύσεις που φαίνεται να έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην ΕΕ με αφορμή το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Η Αυτόνομη παρέμβαση καταδικάζει αυτές τις επιλογές.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις απαιτείται ο αποφασιστικός αγώνας του συνδικαλιστικού κινήματος για να σταματήσουν αυτές οι πολιτικές.

Οι πλειοψηφίες των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής