Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜ (WIND)


Εξοντωτικά εορταστικά ωράρια εργασίας ανακοίνωσε η Διοίκηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας WIND.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND) η Εταιρεία, την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε επίσημα στους εργαζόμενους των ιδιόκτητων καταστημάτων WIND την έναρξη του εορταστικού ωραρίου για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τη διάθεση της για την περαιτέρω εξάντληση των εργαζομένων σε αυτά, αφού μετά τις απολύσεις, τον δανεισμό σε τρίτους, καλούνται τώρα να διευρύνουν τα ωράρια εργασίας τους με την έναρξη εορταστικού ωραρίου μια εβδομάδα νωρίτερα από αυτό που έχουν προτείνει οι εμπορικοί σύλλογοι.

Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι, το εορταστικό ωράριο θα ισχύσει από την Δευτέρα 8/12/08 έως 5/01/09. Καθορίζει δε, την ημερήσια εργασία από 09:00-21:00 και για τα Σάββατα έως 20:00.

Η απόφαση αυτή εξουθενώνει τελείως τους εργαζομένους στα καταστήματα και διαταράσσει πλήρως την οικογενειακή τους ζωή, αφού γίνεται σε μια περίοδο που όπως πολύ καλά γνωρίζεται ο αριθμός των εργαζομένων ανά κατάστημα έχει μειωθεί (λόγω απολύσεων, δανεισμών εργαζομένων σε franchisees κλπ), υπάρχουν υπόλοιπα άδειών που δεν έχουν δοθεί και ρεπό μηνών που εκκρεμούν ακόμα, ενώ η επέκταση του ημερήσιου χρόνου εργασίας σε καθημερινά δωδεκάωρα θεωρείται σίγουρο.

Το Σωματείο των εργαζομένων καταγγέλει την απόφαση της εταιρείας και ζητά:

- Την άρση της απόφασή της για την πρώιμη έναρξη εορταστικού ωραρίου και εναρμόνιση με την συνήθη πρακτική κατά τα προηγούμενα έτη.

- Ανθρώπινο ωράριο και τήρηση της νομοθεσίας για τα ρεπό και τις άδειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής