Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10/12 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Την ώρα που οι νεοφιλελεύθεροι απανταχού της γης, παρά την κρίση που προκάλεσε ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, επιμένουν στις αντεργατικές πολιτικές τους,

Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις πριμοδοτούν τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις,

Την ίδια ώρα που στη χώρα μας οι τραπεζίτες και οι επιχειρήσεις τρίβουν τα χέρια τους με τις προτάσεις της, ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,

Εμείς λέμε:
Αλλάξτε στόχο, αλλάξτε πολιτική. Τώρα να στηριχτούν άμεσα οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να κινηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο η οικονομία σε μια ριζικά διαφορετική στόχευση.

Να σταματήσουν οι απαράδεκτες λογικές που θέλουν να αξιοποιήσουν το σημερινό αντεργατικό πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε από τους νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Νόμοι Σιούφα και Παπαϊωάννου) και να μοιράσουν την ανεργία στους εργαζόμενους, για να σωθούν δήθεν οι επιχειρήσεις. Όλη την προηγούμενη περίοδο κάποιοι θησαύρισαν. Οι ίδιοι θέλουν και τώρα να χρησιμοποιήσουν την κρίση για μια ακόμη φορά σε όφελός τους.

Καμία ανοχή σε εκκλήσεις αυτοσυγκράτησης και σε εκβιασμούς. Καμία υπόκλιση σε προσχηματικές «προτάσεις» απώλειας δικαιωμάτων για να μην έρθουν τα χειρότερα.
Τώρα είναι η ώρα των μαχητικών κινητοποιήσεων. Του ενωτικού και μαζικού αγώνα. Για να μην είναι ΑΡΓΑ αύριο.

Την κρίση να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

1. α) Μηνιαία αύξηση κατά 200 ευρώ το 2008 και επιπρόσθετα 100 ευρώ για το 2009 για όσους αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση. Η αύξηση αυτή να χορηγηθεί και στο δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ, τράπεζες ,αμειβόμενους με κλαδικές συμβάσεις για όσους έχουν μισθό μέχρι 1000 ευρώ καθώς και στις κατώτερες συντάξεις. Ειδικά μέτρα αναπτυξιακά και φορολογικά στις μικρές επιχειρήσεις για την εφαρμογή της ρύθμισης. 1.300 € μισθός ασφαλείας, β) Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, μείωση συνολικά του ΦΠΑ κατά 3 μονάδες, γ) Χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όλους τους εργαζόμενους, δ) Καθιέρωση ελάχιστου κοινωνικά εγγυημένου εισοδήματος.

2. α) αύξηση των θέσεων εργασίας και αντιμετώπιση της ανεργίας. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων στους τομείς παιδείας, υγείας, πρόνοιας, ποιότητας ζωής και προστασίας περιβάλλοντος, β) Κατάργηση των μαζικών απολύσεων για μία διετία. Εξίσωση της αποζημίωσης απόλυσης των εργατοτεχνιτών με αυτή των υπαλλήλων και Διπλασιασμός της αποζημίωσης απόλυσης των υπαλλήλων. γ) Ημερήσιο επίδομα ανεργίας στο 80% του ημερομισθίου και καταβολή του τουλάχιστον για 2 χρόνια, ανεξάρτητα αν καλύπτει τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο ΟΑΕΔ. Τριμερής συμμετοχή με την συμβολή κρατικής δαπάνης στον ΟΑΕΔ.

3. Προστασία των δανειοληπτών – εργαζομένων. Μείωση των επιτοκίων στεγαστικών δανείων, αλλαγή όρων αποπληρωμής, ειδικά πρόσθετα μέτρα για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

4. Προστασία ασφαλιστικού συστήματος και αναβάθμιση δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Ανταλλαγή των μετοχών στην καλύτερη τιμή που είχαν μέσα στο 2008 με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ειδικού συνταξιοδοτικού σκοπού. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας που έχουν πολλά ασφαλιστικά ταμεία. Άμεση επιχορήγηση του ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα Υγείας.

5. Ακύρωση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Να περάσουν στο δημόσιο οι στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και κοινής ωφέλειας με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, με αλλαγή των όρων λειτουργίας τους. Τράπεζες δημόσιες με αρχικό πυρήνα την Εθνική, ΑΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κατάργηση του νόμου για τις ΣΔΙΤ.

6. Ειδική έκτακτη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και τα μεγάλα εισοδήματα.

Συντονισμένοι αγώνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας, την απόκρουση της στρατηγικής της Λισσαβόνας την ακύρωση της νέας Ευρωπαϊκής συνθήκης. Απόκρουση της νέας οδηγίας για την αύξηση και απορρύθμιση του εργάσιμου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής