Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Κοινή δήλωση
Αλέκου Καλύβη Αναπληρωτή Προέδρου ΓΣΕΕ
Ηλία Βρεττάκου Αντιπροπέδρου ΑΔΕΔΥ



Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στυγνή δολοφονία του 16χρονου νέου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Το δραματικό αυτό γεγονός αποτελεί την εξέλιξη του κλιμακούμενου αυταρχισμού απέναντι στην κοινωνία στα δημοκρατικά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα και ιδιαίτερα στην νεολαία.
Πέρα από τα θέματα καταδίκης, τίθεται επιτακτικά το αίτημα να σταματήσει τώρα η κρατική καταστολή και να εκδημοκρατιστεί πλήρως ο κρατικός μηχανισμός.
Στη σημερινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμφωνήσαμε στη διεύρυνση του περιεχομένου της απεργίας αλλά διαφωνήσαμε στην ακύρωση της προγραμματισμένης πορείας και στην αλλαγή του χώρου της συγκέντρωσης.
Επιμένουμε ότι το κλίμα που διαμορφώνεται και αξιοποιείται από πλευράς της κυβέρνησης επιβάλλει όχι την υποστολή αλλά την ένταση του μαζικού αγώνα με περιφρούρηση του ειρηνικού χαρακτήρα των διαδηλώσεών μας.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σ’ αυτή την κρίσιμη φάση οφείλουν να σταθούν πιο κοντά στο κίνημα της νέας γενιάς και να αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα και τα αδιέξοδα που δημιουργούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ο διογκούμενος αυταρχισμός εναντίον των νέων της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής