Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.


Η ΑΥΤΌΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει επανειλημμένα διατυπώσει την πρόταση για κοινή δράση εργαζομένων και νεολαίας, η οποία θα έπρεπε να πάρει συγκεκριμένη μορφή αγώνα απέναντι στην κρατική καταστολή, στα μεγάλα ζητήματα των μισθών, της υγείας, της παιδείας, της μάχης κατά της επισφαλούς εργασίας, της απόκρουσης των νεοφιλελεύθερων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών. Επιμένουμε σε αυτή πρόταση και για αυτή τη φάση που καταγράφεται ένα μαζικό κίνημα της νέας γενιάς αλλά και για το άμεσο μέλλον όπου οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα αποτυπωθούν με πολύ επώδυνο τρόπο.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ με ευθύνες των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ επιχειρούν να αποκόψουν το εργατικό κίνημα από το νεολαιίστικο κίνημα και δυστυχώς συμβάλουν στην εκτόνωση του αγώνα, εναρμονιζόμενες για μια ακόμη φορά με την στάση του δικομματισμού.

Αυτή η στάση προκαλεί δικαιολογημένα έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρίες. Αυτή η στάση πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Η διαφωνία μας εκφράστηκε και θα συνεχίσει να εκφράζεται με συγκεκριμένους τρόπους μέσα από τις οργανωμένες διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, έχοντας όμως σταθερό και αταλάντευτο το μέτωπό μας απέναντι στην κυβέρνηση και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Με αυτή την έννοια, δεν υιοθετούμε και δεν συμμετέχουμε σε ενέργειες που ξεφεύγουν από ένα συμβολικό χαραχτήρα ακτιβισμού και μετατοπίζουν τον άξονα της αντιπαράθεσης, που θα έπρεπε να είναι σταθερός απέναντι στην κυβέρνηση, σε μια μονοσήμαντη εσωτερική αντιπαράθεση μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η ΓΣΕΕ και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη την κλίμακά του, ανεξάρτητα από τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, είναι ο κοινός χώρος οργάνωσης, έκφρασης και ενότητας της εργατικής τάξης. Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ριζικής αλλαγής του προσανατολισμού και του ρόλου των συνδικάτων ώστε να παίξουν τον ρόλο τους και να αντιστοιχηθούν με τις πραγματικές ανάγκες και διαθέσεις των εργαζομένων.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, οφείλει να ακούσει τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων ακόμη και αυτές που εκφράζονται με μη παραδεκτό γι΄ αυτήν τρόπο, να εντάξει στους κόλπους της και να εκφράσει με αιτήματα και αγωνιστική δράση τους νέους εργαζόμενους που είναι στην επισφαλή εργασία.

Το δικαίωμα έκφρασης της διαφορετικότητας, είναι απόλυτα σεβαστό, όπως και η ανάγκη ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος με όρους ταξικούς, μαζικούς, αγωνιστικούς που θα εκφράζουν όλη την εργατική τάξη.

Εμείς παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αλλαγή των συσχετισμών, για την αλλαγή προσανατολισμού του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση με όρους μαζικής δράσης και καλούμε όλους, ανεξάρτητα από την πολιτική τους άποψη , να συμβάλουν σε αυτό.

Προτείνουμε στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες , να συζητήσουν με τα συντονιστικά των μαθητών και των φοιτητών, με την εκπαιδευτική κοινότητα για το πώς θα αναπτυχθεί άμεσα η κοινή δράση εργατικού κινήματος και νεολαίας ,για το πως θα οργανώσουμε την αντίστασή μας ώστε τα βάρη της οικονομικής κρίσης να μην τα πληρώσουν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι. Με αυτούς τους στόχους να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο αγωνιστικής δράσης το οποίο να συζητηθεί και να συναποφασιστεί με τα πρωτοβάθμια σωματεία σε μαζική συγκέντρωση-συζήτηση και με γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής