Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/12/2008 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 μ. μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 μ. μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ οδηγούν την ΓΣΕΕ σε απομόνωση και εκφυλίζουν τις Δημοκρατικές διαδικασίες.

Χωρίς σύγκλιση των οργάνων και με εμφανή την προσπάθεια τους να αποκόψουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώνει η νεολαία με κορύφωση το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/12, αποφάσισαν να κάνουν μια συγκέντρωση για το θεαθήναι την Παρασκευή 19/12.

Δυστυχώς οι συγκεκριμένες ηγεσίες, παρά τη θετική συμβολή των συνδικάτων στην κινητοποίηση της 10/12, «ανακρούουν πρύμνα» για μια ακόμη φορά και εκτονώνουν τους αγώνες. Εναρμονίζονται πλήρως με τις επιδιώξεις του δικομματισμού που θέλει να ξεφουσκώσει αυτό το μεγάλο κίνημα της νεολαίας, που ξεκίνησε με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση πρότεινε εδώ και μέρες να συνδεθεί η κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό με τα ζητήματα παιδείας, υγείας και απόκρουσης της κρατικής καταστολής, και να κληθούν οι εργαζόμενοι σε στάση εργασίας για να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης18/12, ώστε αυτό να είναι η κορυφαία κοινή εκδήλωση του νεολαιϊστικου και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη σημερινή της επιλογή η ΓΣΕΕ απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τις διαθέσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.

Εμείς δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τον εκφυλισμό και τις παραταξιακές αποφάσεις, όπως είναι αυτή για τη συγκέντρωση της 19/12, που από θεσμική άποψη είναι ανύπαρκτες και συνδικαλιστικά ζημιογόνες για το εργατικό κίνημα.

Όσοι θέλουν να βάλουν διαχωριστική γραμμή με το κίνημα της νεολαίας, ξεχνούν ότι σήμερα η νεολαία θέτει στην ημερήσια διάταξη τα μεγάλα ζητήματα που είναι στην αιχμή των διεκδικήσεων του εργατικού κινήματος. Το δικαίωμα στη δουλειά, στην αξιοπρεπή διαβίωση, την αναβάθμιση της Δημόσιας παιδείας, την διασφάλιση κοινωνικών εγγυήσεων για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Ξεχνούν ότι όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τον κρατικό προϋπολογισμό και την δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν δράσεις που ενισχύουν το εργατικό εισόδημα και διασφαλίζουν τα εργατικά δικαιώματα.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους με κάθε μέσο να βρεθούν μαζί με την νέα γενιά στους δρόμους ενάντια στην κρατική καταστολή διεκδικώντας ταυτόχρονα τα εργατικά αιτήματα.

Τους καλεί να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεργατικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Η Αυτόνομη Παρέμβαση θα βρίσκεται εκεί μαζί με το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για να διατρανώσουμε την αντίδρασή μας στην άνανδρη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, να εκφράσουμε την απαίτησή μας να σταματήσει η κρατική καταστολή και η αστυνομοκρατία, να προβάλουμε τα δικά μας αιτήματα για έναν προϋπολογισμό που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και τα εργατικά αιτήματα.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής