Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28.12.2008 ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Κυριακή στην Ελλάδα είναι ακόμη αργία για όσους δεν γνωρίζουν τους νόμους της χώρας μας.


Μια χούφτα πολυεθνικών μεθοδεύει την κατάργησή της και βρίσκει υποστήριξη και βοήθεια για αυτό από τις δυνάμεις του δικομματισμού .

Με προκλητικό τρόπο δηλώνουν ότι θα παραβιάσουν τους νόμους της χώρας και θα ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.

Αναζητούν στηρίγματα και βοήθεια για να πραγματοποιήσουν τις επιδιώξεις τους στις δυνάμεις του δικομματισμού και τη βρίσκουν και στη Ν.Δ και στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν μας εκπλήσσει η στάση αυτών των πολιτικών δυνάμεων, είναι ίδια εδώ και πολλά χρόνια, είναι με τη πλευρά των εργοδοτών, των πολυεθνικών, του κεφαλαίου.


Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή είναι παράνομο, καταχρηστικό, πέρα από κάθε όριο και έννοια νομιμότητας. Στην παραβίαση της νομοθεσίας συμπράττουν πολιτικές δυνάμεις που προ ολίγων ημερών μιλούσαν για τη νομιμότητα και την υπεράσπισή της με υπερθετικούς τόνους.


Η κατάργηση της αργίας τη Κυριακή δεν θα περιοριστεί στη Κυριακή της 28ης Δεκεμβρίου αλλά θα ανοίξει την πόρτα και για τις άλλες Κυριακές. Αυτό επιδιώκουν επί χρόνια οι πολυεθνικές στο χώρο του εμπορίου πιέζοντας να αλλάξει η νομοθεσία που ισχύει σήμερα.


Με τον εκβιασμό που εξαπολύουν στο όνομα της κρίσης, ζητούν τη κρίση να τη πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι, παραχωρώντας από τα δικαιώματά τους και τις κατακτήσεις τους.
Ζητούν με προκλητικό και απροκάλυπτο τρόπο να συναινέσουν και οι εργαζόμενοι στην επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.


Η Αυτόνομη Παρέμβαση αντιστέκεται στη προσπάθεια αυτή των πολυεθνικών. Καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια των πολυεθνικών, να δώσουν και άλλα από το μόχθο τους, τα δικαιώματά τους, τις κατακτήσεις τους, την ζωή τους.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην ωμή παραβίαση γιατί είμαστε σίγουροι ότι η κατάργηση της αργίας, δεν θα περιοριστεί μόνο στους εργαζόμενους στο εμπόριο, αλλά θα έρθει η σειρά όλων μας.




Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής