Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Η 3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
1-12-2008


Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ οι εργασίες της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Αυτόνομης Παρέμβασης.
Στις εργασίες της πήραν μέρος 437 αντιπρόσωποι από όλους τους Νομούς της χώρας καθώς και αντιπρόσωποι από όλους τους μεγάλους κλάδους της οικονομίας.
Στην Συνδιάσκεψη έδωσαν το παρόν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ, το Δημόσιο, τους συνταξιούχους.
Τους αντιπρόσωπους της Συνδιάσκεψης τους απασχόλησε η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της, η ανάγκη οργάνωσης μεγάλων και νικηφόρων αγώνων απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές, η συσπείρωση και ενεργοποίηση των εργαζομένων στα συνδικάτα, η αντιμετώπιση κρισιακών, εκφυλιστικών καταστάσεων που εμφανίζουν συνδικαλιστικά όργανα, ιδιαίτερα στις ηγεσίες τους.
Ιδιαίτερη παρουσία με παρεμβάσεις είχαν οι επισφαλώς εργαζόμενοι, η νέα βάρδια των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι γυναίκες.
Στην Συνδιάσκεψη μεταφέρθηκε η εμπειρία από την δράση των συνδικάτων και της Αυτόνομης Παρέμβασης στους χώρους δουλειάς, καταγγέλθηκε η συστηματική προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να επιβάλει συνθήκες ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, να χτυπήσει ότι κινείται και επιχειρεί να προωθήσει την οργάνωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα
Η Συνδιάσκεψη κατέληξε σε συμπεράσματα που θα αποτελέσουν την πλαίσιο που θα κινηθεί η Αυτόνομη Παρέμβαση το επόμενο χρονικό διάστημα. Εγκρίθηκαν ομόφωνα το σχέδιο θέσεων και η εισήγηση της Γραμματείας καθώς και ο κανονισμός λειτουργίας.
Στα συμπεράσματα ιδιαίτερη αναφορά γίνεται:
-Στην ανάγκη οργάνωσης μαζικών ενωτικών αγώνων που θα αποτρέπουν την προσπάθεια οι συνέπειες της κρίσης να μεταφερθούν στις πλάτες των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
- Η ενίσχυση της προσπάθειας για συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τα Συνδικάτα, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, η οργάνωση σε αυτά των εργαζόμενων που εργάζονται επισφαλώς, των νέων των γυναικών, των μεταναστών.
- Η ανατροπή της σημερινής γραφειοκρατικής δομής και οργάνωσης των συνδικάτων, η αντιμετώπιση εκφυλιστικών φαινομένων, η συστηματική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, η ενίσχυση του κύτταρου συνδικαλιστικής οργάνωσης, το πρωτοβάθμιο σωματείο.
-Επισημάνθηκε η ανάγκη για πιο συστηματική οργάνωση και συντονισμό των δυνάμεων της Αυτόνομης Παρέμβασης σε πανελλαδικό επίπεδο προκειμένου να μπορέσει να παρέμβει αποφασιστικά για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αποφασίστηκε επίσης το άνοιγμα της διαδικασίας για κοινή δράση και έκφραση των συνδικαλιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς.
- Εκδόθηκαν ψηφίσματα αλληλεγγύης για τους 15 απεργούς πείνας μετανάστες στα Χανιά, για τους εργαζόμενους της Αγροτικής Ασφαλιστικής και για άλλους εργαζόμενους που βρίσκονται αυτή την περίοδο
Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε 56μελη συντονιστική επιτροπή στην οποία τα 29 είναι νέα μέλη, 12 είναι νέοι εργαζόμενοι, 7 προέρχονται από την περιφέρεια και 13 είναι γυναίκες.
Η νέα Συντονιστική επιτροπή αποτελείται από:
Αλεβιζόπουλος Σωτήρης
Αλεξανδρής Γιώργος
Αλεξανδρής Σαράντος
Αναγνώστου Βίκυ
Ανδρονικίδης Ηλίας
Βαλσαμή Ολυμπία
Βασιλόπουλος Θάνος
Βρεττάκος Ηλίας
Γάκος Κώστας
Γαβρίλης Γιώργος
Γεωργίου Ζωή
Δαμιανός Βασίλης
Δούκας Γιάννης
Ήσυχος Κώστας
Θεοφιλάτος Μάκης
Καλόγηρος Νίκος
Καλομοίρης Γρηγόρης
Καλύβης Αλέκος
Καπράνας Ζήσης
Κατιφές Βαγγέλης
Κατραμαδάκης Ανδρέας
Κολοκυθά Κάτια
Κόνιαρης Χρήστος
Κούβελα Φωτεινή
Κουτσοδόντη Γλυκερία
Κυριακούλιας Παναγιώτης
Κώτσιας Θωμάς
Μαλακού Κατερίνα
Μοναστηρίδης Μηνάς
Μπατσίλας Ηλίας
Μπουλουμπασάκος Γιώργος
Παπάζογλου Αντώνης
Παπακωνσταντίνου Σπύρος
Παπατριανταφύλλου Νίκος
Πεππές Ζώης
Πολίτου Νανύ
Σαλούρος Αντώνης
Σαφός Γιάννης
Σιώκος Σωτήρης
Σπανού Δέσποινα
Σπινάσας Γιάννης
Στέφανος Παναγιώτης
Στρατούρης Γιώργος
Συρράκου Μαρία
Συρράκου Σταυρούλα
Τερζόγλου Δημήτρης
Τραχανατζής Στάθης
Τριγάζης Ζαχαρίας
Τσάβαλος Ζήκος
Τσιμεράκης Ανδρέας
Φράγκου Λία
Φρατζετσκάκη Τασία
Χαλικιά Δήμητρα
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χαρίσης Γιώργος
Χατζάκης Μανώλης

Η νέα Συντονιστική επιτροπή συνεδρίασε και εξέλεξε νέα Γραμματεία.

Νέος γραμματέας της Αυτόνομης Παρέμβασης εκλέχτηκε ο Γιώργος Γαυρίλης, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, επί χρόνια στέλεχος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος επί σειρά ετών του σωματείου των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων(ΗΣΑΠ).
Την πρόταση έκανε ο απερχόμενος συντονιστής της Αυτόνομης Παρέμβασης, Αλέκος Καλύβης, για λόγους ανανέωσης της παράταξης.
Τη Γραμματεία συμπληρώνουν οι:
Σπανού Δέσποινα Αναπληρώτρια Γραμματέας
Καπράνας Ζήσης Υπεύθυνος Οικονομικού
Χαρίσης Γιώργος Οργανωτικός Γραμματέας
Βρεττάκος Ηλίας
Παπακωνσταντίνου Σπύρος
Πεππές Ζώης
Τραχανατζής Στάθης
Φράγκου Λία

Επίσης εκλέχτηκε οργανωτικό Γραφείο που αποτελείται από:
Χαρίσης Γιώργος Υπεύθυνος
Καλόγηρος Νίκος
Κόνιαρης Χρήστος
Μαλακού Κατερίνα
Πολίτου Νανή
Σαλούρος Αντώνης
Σπινάσας Γιάννης
Το οργανωτικό γραφείο θα συμπληρώσουν δύο μέλη από τους νέους της Αυτόνομης Παρέμβασης



Το Γραφείο Τύπου
της Αυτόνομης Παρέμβασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής