Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΣΟΚ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη και οι εργαζόμενοι της χώρας μας, από την θρασύτατη δολοφονική επίθεση με οξύ που δέχτηκε την Τρίτη 23.12.2008, η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η συνάδελφός μας επέστρεφε στο σπίτι της, όταν δύο άγνωστοι που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο την περιέλουσαν το ισχυρό οξύ. Η Κωνσταντίνα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Για το αποτρόπαιο και σοκαριστικό γεγονός ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) κατάγγειλε το αποκρουστικό γεγονός με την ακόλουθη ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση ενάντια στη συναδέλφισσά μας Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γενική ραμματέα του Σωματείου μέλους μας Καθαριστριών. Μετανάστρια, Γυναίκα, ητέρα και μαχητικό στέλεχος του Συνδικαλιστικού Κινήματος !!!

Η συναδέλφισσά μας έχοντας επιδείξει έντονη δράση μέσα από το σωματείο της προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια σε μια ξένη χώρα, τη χώρα μας, παλεύοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο της.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αυτή την εγκληματική - δολοφονική και άνανδρη επίθεση, που μόνο δειλοί θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν !!!

Η συναδέλφισσά μας έχει δεχθεί τα τρία τελευταία χρόνια πλήθος εξώδικων, διώξεις, τραμπουκισμούς και πιέσεις, διεκδικώντας για τις συναδέλφισσές της καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, αντί να περνά τις γιορτινές μέρες με την οικογένειά της, επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι μπορούν να πράττουν ελέω νόμων με αυτόν τον τρόπο.

Η επίθεση αυτή είναι ένα βαθύ πλήγμα στη Δημοκρατία της χώρας μας, η οποία κατακτήθηκε με κόπους, θυσίες, αγώνες, στους οποίους η εργατική τάξη του τόπου μας πρωτοστατεί και δίνει πάντοτε το παρόν.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και το Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην αφεθεί η συνάδελφός μας στην τύχη της !!!

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την ουσιαστική βοήθεια που της προσφέρουν.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν την έρευνα σε βάθος, για την ανεύρεση και των ηθικών αυτουργών. Τέλος, καλούμε όλα τα σωματεία μέλη μας, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας να καταδικάσουν αυτή την άνανδρη επίθεση ενάντια στη συναδέλφισσα μας.

Στέλνουμε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι μόνη της, θα είμαστε δίπλα της, στηρίζοντας τον παραδειγματικό, μέχρι σήμερα, αγώνα της για τους εργαζόμενους του κλάδου της και δεν θα αφήσουμε την άνανδρη αυτή πράξη ατιμώρητη !!!
ΟΙΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής