Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με ακτιβιστές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΝ διοργάνωσαν εχθές Κυριακή 28.12.2008 συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας στην οδό Ερμού ενάντια στην παράνομη απόφαση που λήφθηκε με συμπαιγνία της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Δήμο της Αθήνας την Κυριακή.


Οπως αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίου Τύπου που εξέδοσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, "οι διαδηλωτές διέτρεξαν την Ερμού μοιράζοντας φυλλάδια και συζητώντας με τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, προκειμένου να τους πείσουν ότι η απόφαση αυτή είναι παράνομη, υπονομεύει το δικαίωμά τους για Κυριακή-αργία.


Επίσης μοίραζαν υλικό και στους μικρεμπόρους, λέγοντάς τους ότι η απόφαση αυτή ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπαλλήλους αλλά και τους ίδιους κι ότι ωφελεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα.


Στη διαδρομή οι διαδηλωτές ζήτησαν με μαζικά διαβήματά τους στις διευθύνσεις των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων που βρίσκονται στην Ερμού να κλείσουν γιατί είναι παράνομη η λειτουργία τους την Κυριακή, πράγμα το οποίο και πέτυχαν.


Η διαδήλωση κατέληξε αργά το μεσημέρι στο μοναδικό κατάστημα του «Hondos Center» το οποίο είχε μείνει ανοιχτό επί της Ιπποκράτους και Πατησίων και μετά επίσης από μαζικό διάβημα στη διεύθυνσή του και αυτό έκλεισε."


Η χθεσινή κινητοποίηση έδωσε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να αποδεχτούν την οποιαδήποτε προσπάθεια για κατάργηση της Κυριακής Αργίας.


Θα αντισταθούν στα σχέδια των πολυεθνικών και του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, οι οποίες με τη "χείρα βοηθείας" που τους δίνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και που με πρόσχημα δήθεν τις επιπτώσεις στην αγορά, παράνομα, καταχρηστικά και πέρα από κάθε όριο και έννοια νομιμότητας, επιχειρούν να μεθοδεύσουν την οριστική κατάργηση της Κυριακής Αργίας.


Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, μέσα από το οργανωμένο τους συνδικαλιστικό κίνημα και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, θα παλέψοιυν για να μην γίνει πράξη η μονοπώληση της αγοράς από μια χούφτα πολυεθνικών, η οποία και θα σημάνει τη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με καταστρεπτικές συνέπειες για την απασχόληση.


Θα παλέψουν για το δικαίωμα των εργαζομένων στην προσωπική, οικογενειακή ζωή και τον ελεύθερο χρόνο, θα παλέψουν για να μην γίνει πράξη η παραπέρα αύξηση των τιμών, που μέσω της αύξησης του λειτουργικού κόστους, θα μετακυλήσει στις τσέπες των καταναλωτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής