Ποιοί είμαστε

Τηλ: 210-5239995, 210-5231612, e-mail: p.kyriakoulias@oiye.gr
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι η ταξική,ριζοσπαστική, ανεξάρτητη, αυτόνομη και μαχητική συνιστώσα των εργαζομένων που δρα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και συμμετέχει στη συνδικαλιστική παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.)

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ Η 6ΜΗΝΗ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ


Η κυβέρνηση όταν δινόταν η μεγάλη μάχη των συνδικάτων για να μη περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πολυδιαφήμισε την ειδική προστασία μητρότητας ως αντιστάθμισμα στο σφαγιασμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα παιδιά.

Δεν πρόλαβε όμως να στεγνώσει η μελάνη της υπογραφής του Ν.3655/2008 και χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες είδαν ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας είναι κενό γράμμα του Νόμου.

Με παράνομο και απαράδεκτο τρόπο εξαιρούνται από την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας σημαντικές κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων, με αυθαίρετη και άδικη ερμηνεία του νόμου.

Με μεθοδευμένες αβάσιμες, αστήριχτες και άδικες δικαιολογίες η κυβέρνηση δημιουργεί κατασκευασμένα εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου για να μειώσει προφανώς το κόστος της παροχής.
Η απάτη σε βάρος της προστασίας της μητρότητας που τόσα κροκοδείλια δάκρυα χύνουν πρέπει να σταματήσει.
· Να αποσυρθούν οι παράνομες ερμηνείες και να εφαρμοστεί σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες η 6μηνη άδεια προστασίας της μητρότητας.
· Να εφαρμοστεί και για όσες εργαζόμενες μητέρες απορρίφθηκε το αίτημά τους και στερήθηκαν με ευθύνη του ΟΑΕΔ την 6μηνη ειδική άδεια.
· Να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής χρήσης της άδειας αυτής και από τον πατέρα
· Να επεκταθεί η προστασία της μητέρας από την απόλυση κατά ένα 6μηνο
· Να υπάρχει δυνατότητα χρήσης της 6μηνης αυτής άδειας και από τους θετούς και ανάδοχους γονείς.

Μπροστά στα κρούσματα αυθαιρεσίας και επίθεσης που παρατηρούνται ( παραιτήσεις-απολύσεις, μη εφαρμογή μειωμένου ωραρίου) ενάντια στη μητρότητα και στην ωμή παραβίαση της νομοθεσίας για τη προστασία της, αυτά είναι τα ελάχιστα που επιβάλλονται για να ενισχυθεί η μητρότητα και η οικογένεια.

Επιτακτική προκύπτει η ανάγκη της περιφρούρησης της εργατικής νομοθεσίας από τις καθημερινές και ωμές παραβιάσεις της.
Την οικονομική κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι και κυρίως οι γυναίκες
Να ληφθούν άμεσα μια σειρά μέτρων που θα ενισχύουν τις κοινωνικές υποδομές, το εισόδημα και θα προστατεύουν την ελληνική οικογένεια.

Όχι σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα
Η μητρότητα χρειάζεται πραγματική προστασία


Το Γραφείο Τύπου της Αυτόνομης Παρέμβασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μετρητής